İstanbul'da 25 Bin Vergi Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da 25 Bin Vergi Davası

İstanbul\'da 25 Bin Vergi Davası

İstanbul 7.İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Hacıgül, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde katıldığı panelde İstanbul'da vergi mahkemelerinde bekleyen 25 bin vergi davası olduğunu söyledi.
11 VERGİ MAHKEMESİ VAR
Uluslararası Antalya...

04.12.2013 15:55

İstanbul 7. İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Hacıgül, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde katıldığı panelde İstanbul'da vergi mahkemelerinde bekleyen 25 bin vergi davası olduğunu söyledi.

11 VERGİ MAHKEMESİ VAR

Uluslararası Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen İdari Yargıda Reform konulu panelde konuşan İstanbul 7. İdare Mahkeme Başkanı Hasan Hacıgül vergi hukukunun çok teknik bir konu olduğunu ve vergi mahkemelerinin idari mahkemelerin görünmez yüzü olduğunu söyledi.

İstanbul'da vergi mahkemelerinde bekleyen dava sayılarının çok yüksek olduğunu belirten Hacıgül, şöyle konuştu: "Vergi yargısı vergi hukuku alanı çok özel bir alan. Çok teknik bir alan olarak biliniyor. Vergi mahkemelerini idari yargıların görünmez yüzü olarak nitelendiriyorum. İstanbul'da 10 idari mahkememiz, 11 vergi mahkememiz bulunuyor. Şu an İstanbul'da vergi mahkemelerinde bekleyen 25 bin vergi davası bekliyor. Antalya'nın da vergi mahkemelerinde vergi davalarının yüksek olabileceğini tahmin ediyorum."

DAVA AÇMA SÜRELERİ

İdari ve vergi davalarında dava açma sürelerinin farklı olmasının da sorun çıkardığını kaydeden Hacıgül, şunları söyledi: "İdari ve vergi mahkemelerinde dava açma süresinin farklı olması zaman zaman sorun çıkarabiliyor. Vergi mahkemelerinde dava açma süresi 30, idari mahkemelere dava açma süresi ise 60 gündür. Kanun tasarısı hazırlandı sürelerin 30 güne kısaltılmasına ilişkin. Böylece kısa sürede davalar açılıp sonuç alınacaktır."

HEPİMİZE HUKUK LAZIM

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe ise hazırladıkları panel ile hukukun alanına ne kadar önem verdiklerini ve öğrencilerin de bu alanda tecrübeli hukukçulardan bilgi almasının önemli olduğunu söyledi. İleri demokrasinin her türlü sorunu çözeceğini kaydeden Göktepe, "Hukuk devletiyiz, hepimize hukuk lazım. İleri demokrasi Türkiye'nin pek çok sorununu çözebilir" ifadelerini kullandı.

Panel sonunda Rektör Cihat Göktepe katılımcılara plaket takdim etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 25 Bin Vergi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement