İzmir Belediye Operasyonunda Gözaltındaki 20 Kişi Adliyede - Son Dakika
Güncel

İzmir Belediye Operasyonunda Gözaltındaki 20 Kişi Adliyede

İzmir Belediye Operasyonunda Gözaltındaki 20 Kişi Adliyede

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltındaki 39 kişiden, aralarında Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, İZDENİZ ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener'in de bulunduğu 20 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

24.11.2011 11:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltındaki 39 kişiden, aralarında Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, İZDENİZ ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener'in de bulunduğu 20 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi. Zanlıları, dışarıda bekleyen yakınları alkışlarla uğurladı, gözyaşı döktü.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, geçen 2 Mayıs'taki operasyonda ele geçen dosyalar üzerinde bilirkişi incelemelerinin tamamlanması üzerine, geçen salı günü sabah saatlerinde harekete geçti. İzmir, İstanbul, Hatay ve Ordu'da yapılan eş zamanlı baskınlarla, aralarında, daire başkanları, genel sekreter yardımcısı, yönetmen, sendika yöneticileri ve firma sahiplerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. İlk gün adliyeye sevkedilen 5 zanlıdan 3'ü tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BELEDİYEYİ 40 MİLYON ZARARA UĞRATTILAR

Zanlıların, 44 ihalede usulsüzlük yapıp kurumu 40 milyon TL zarara uğrattıkları, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, tehdit, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, zincirleme olarak sahte belge, görevi kötüye kullanma, zincirleme olarak sahtecilik suçlarını işledikleri ileri sürüldü.

YAKINLARI ALKIŞ VE GÖZYAŞLARIYLA KARŞILADI

Sorgusu süren 39 zanlıdan, işlemleri tamamlanan 20'si, bugün Yeşilyurt'taki emniyet binasından çıkarılıp İzmir Adliyesi'ne sevkedildi. Kelepçesiz olarak Emniyetten çıkarılan zanlılar, üç gündür kendilerini bekleyen yakınları tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Bazı zanlı yakınlarının gözyaşı döktükleri gözlendi.

KİMLER VAR

İlk aşamada adliyeye sevkedilen 20 zanlı arasında, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, İZDENİZ ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener, ESHOT eski Genel Müdür Yardımcısı, mühendis olarak görev yapan İsmet Halim Gürsoy, ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik, ESHOT Strateji Daire Başkanı Turgay Akkaya, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, ESHOT encümeni eski üyesi İrfan Aras, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker de bulunuyor.

TT,KÖ(AÖ/AAA) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Belediye Operasyonunda Gözaltındaki 20 Kişi Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement