İzmir'de 'Parelel Yapı' Operasyonu: 15 Gözaltı (2)- Yeniden - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 'Parelel Yapı' Operasyonu: 15 Gözaltı (2)- Yeniden

İzmir\'de \'Parelel Yapı\' Operasyonu: 15 Gözaltı (2)- Yeniden

İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen ve 15 kişinin gözaltına alındığı 'paralel yapı' operasyonun ayrıntılara ortaya çıktı.

30.03.2016 11:40

İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen ve 15 kişinin gözaltına alındığı 'paralel yapı' operasyonun ayrıntılara ortaya çıktı. Zanlıların Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait binayı cemaate yakınlığıyla bilinen kuruluşlarından İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği'ne (İZDİM) verdiği öne sürüldü. Operasyonda gözaltına alınacaklar listesinde, halen tutuklu bulunan merkez valisi Ahmet Pek ile birinci sınıf emniyet müdürü O.K.'nin de bulunduğu öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talımatıyla, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, bir süredir sürdürdükleri soruşturma sonrasında, operasyona başladı. İzmir merkezli, Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Isparta illerinde yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkalınan 27 kişiden 15'i gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınacaklar listesinde, halen tutuklu bulunan merkez valisi Ahmet Pek, birinci sınıf emniyet müdürü O.K. ile işadamlarının bulunduğu öğrenildi.

DEĞERLİ BİNAYI USULSÜZ VERDİLER İDDİASI

Gülen cemaatine mali destek verdikleri ileri sürülen zanlılara yönelik en dikkat çeken suçlama ise Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na ait olan binanın usülsüz olarak değerinin altında bir fiyata devredilmesi oldu. Kentin en değerli yerlerinden, deniz kenarındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki POLSAN'a ait binanın, Ahmet Pek'in başkanlığını yaptığı dönemde, cemaate yakınlığıyla bilinen kuruluşlarından İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği'ne verildiği ortaya çıktı. FETÖ/ PDY adına faaliyet gösterdikleri bildirilen kişilerin, sorgularının İzmir'e getirilmelerinin ardından yapılacağı açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Parelel Yapı' Operasyonu: 15 Gözaltı (2)- Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement