İzmir'deki Yeşilova Höyüğü Kazıları - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Yeşilova Höyüğü Kazıları

İzmir\'deki Yeşilova Höyüğü Kazıları

Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü kazılarında 8 bin 500 yıllık mama kaşığı bulundu.

30.08.2012 15:24

Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü kazılarında 8 bin 500 yıllık mama kaşığı bulundu.

Bornova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin desteklediği kazılar Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin başkanlığında yürütülüyor.

Yeşilova Höyüğü'ndeki kazılarda son 1 yılda 150 eserin gün yüzüne çıkarıldığı, bunlar arasında 8 bin 500 yıllık mama kaşığının da bulunduğu kaydedildi.

Kazı Başkanı Derin, "Mama kaşığı arkeolojik kazılarda nadir bulunan bir eser. Bunun annenin boynunda asılı duran, her an çocuğunu beslemek için kullandığı bir kaşık olduğunu düşünüyoruz. Bu kaşık çocuk doğar doğmaz ilk suyun verilmesi için de kullanılmış olabilir" şeklinde bilgi verdi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da Bornova Belediyesi olarak bu tarih zenginliğinin ortaya çıkarılmasında etkin rol oynamaktan büyük gurur duyduklarını belirtti.

Sındır, buradan çıkan eserlerin sergilenmesi ve turizm potansiyelinin artırılması amacıyla Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi projesini hazırladıklarını, son derece özgün bir mimariye sahip olan merkezin yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini, kısa süre içinde inşaatın başlayacağını bildirdi.

Muhabir: Ali Korkmaz/ Bahri Okumuş

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Yeşilova Höyüğü Kazıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement