K.Maraş - Ekgergin:'Tekliften Sonra Olayların Çıkması Manidar' - Son Dakika
Güncel

K.Maraş - Ekgergin:'Tekliften Sonra Olayların Çıkması Manidar'

K.Maraş - Ekgergin:\'Tekliften Sonra Olayların Çıkması Manidar\'

Taş Atan Çocuklarla İlgili Teklif

12.06.2010 17:22

TAŞ ATAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ TEKLİF

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, taş atan çocuklarla ilgili teklifin TBMM'ye sunulmasının ardından Mersin'de çocukların polis taşlamasının manidar olduğunu söyledi.

'Türkiye Buluşmaları' adı altında Anayasa Değişiklik Paketi'ni vatandaşa anlatıp destek istemek için Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Belediye Başkanı Ak Partili Durmuş Küçük'ü makamında ziyaret etti. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın da eşlik ettiği Ergin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taş atan çocuklarla ilgili teklifin TBMM'ye gelmesiyle birlikte Mersin'de yaşanan olayları değerlendiren Ergin, "Mersin'de çocukların polis taşlaması çok manidar. Biz Türkiye'de özgürlük alanlarını genişletmek, demokrasiyi kökleştirmek için ne zaman adım atmaya kalksak, bu adımları sabote etmek isteyenler bu tip eylemlere müracaat ediyorlar. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanı'nı halk seçsin denildi, o dönem de sansasyonel eylemler oldu. Maalesef o dönemde de cinayetler, alçak saldırılar oldu. Son Anayasa değişiklikleri de bunun bir parçası. Türkiye'deki gelişmelerden rahatsızlık duyanlar var. Cezaevindeki çocukların durumunu iyileştirmek için yapılacak çalışmaları da sabote etmek için bu tip eylemlere müracaat ediyorlar" dedi.

Çocukların istismar edilmesini arzu etmediklerini kaydeden Ergin, terörle sonuç almaya çalışanlarla en çetin şekilde mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurguladı. Cezaevindeki çocukların topluma kazandırılmasını arzu ettiklerini anlatan Engin, "Gelecekte bunların ülkesine, ailesine yararlı birer fert olarak yetişmesine katkı sağlayacak tedbirler alacağız. Türkiye, insan hakları noktasında, demokrasi ve özgürlükler noktasında bir yandan ilerlemesini sağlayacak, bir yandan ekonomik sosyal kalkınmasını devam ettirecek ama bu arada da iyi niyetli olmayan unsurlarla da hak ettikleri şekilde mücadelesine devam edecek. Milletvekillerimizce verilmiş olan teklif, parlamentoda bulunan tasarıyla beraber birleştirilecektir. İnşallah kısa sürede komisyondan ve genel kuruldan geçerek önemli bir açılım, önemli bir gelişim de sağlamış oluruz. Bu arada bunu bu süreçte sabote etmek isteyenler karşı eylemler yapacaklar, çocuklarımızı istismar etmeye devam edecekler. Biz, onların sevk ettikleri yere gitmeyeceğiz. Bu milletin hak ettiği noktaya gidebilmesi için doğru adımlar atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE REFORMLARI TAMAMLAMALI

12 Eylül'de yapılacak referandumu da değerlendiren Ergin şunları söyledi;

"Türkiye şu anda dünyanın 17'inci Avrupa'nın ise 6'ıncı büyük ekonomisine sahip. Ancak buna rağmen dünyada ve Avrupa'da ciddi bir yarış var. Bu yarışta Türkiye'nin geriye düşmemesi için, kendini yenilemeli, reformlarını tamamlayabilmelidir. 1982 Anayasası ile Türkiye'nin bu yarışta rakipleri ile mücadele etmesi çok kolay değil. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak zorundayız, değişmeyen tek şey değişimdir. Onun için anayasamızda Türkiye'nin önünü açacak, Türkiye'yi her alanda ilerletecek adımları atmak zorundayız. Bu anayasa insanlara hak arama özgürlüğü ve alternatiflerini getiriyor. Türkiye'nin standartlarını yükseltecek bu değişikliği elbette milletimiz takdir edecek, onları kararlarına da herkes rıza gösterecek.Söz milletin, karar milletin, onun üzerine kimse bir şey söyleme hakkına sahip değil. Milletimizin vereceği karar başımızın üzerindedir, herkes ona saygı duymak zorundadır."

Ergin, daha sonra Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ELSİAD) 'Yılın En İyileri' ödül törenine katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel K.Maraş - Ekgergin:'Tekliften Sonra Olayların Çıkması Manidar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement