Kahramanlar Kabirleri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kahramanlar Kabirleri Başında Anıldı

Kahramanlar Kabirleri Başında Anıldı

15 Temmuz'da vatan uğruna canlarını feda eden Esenlerli şehitler, hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde kabirleri başında dualarla anıldılar.

11.07.2017 15:42

15 Temmuz'da vatan uğruna canlarını feda eden Esenlerli şehitlerin kabirleri, Esenler Belediyesi'nin hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri kapsamında ziyaret edildi. İlk ziyaret, Esenler'in tek kadın şehidi Türkmen Tekin'in Habipler Yayla Mezarlığı'nda bulunan kabrine yapıldı.

İLK ZİYARET ESENLER'İN TEK KADIN ŞEHİDİNE

Ziyarete; Türkmen Tekin'in ailesinin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile teşkilat üyeleri katıldı. Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin yaptırdığı duada eller şehit Türkmen Tekin için semaya açıldı. Ziyaret AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun şehidin kabrine su dökmesiyle son buldu.

DUALAR 249 KAHRAMAN İÇİN

Dalkılıç ve Göksu, beraberlerindeki heyetle birlikte daha sonra Esenler'in şehitleri Ahmet Kocabay ve Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun da kabirlerinin bulunduğu Edirnekapı Şehitliği'ne gittiler. Buradaki anma törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, belediye başkanları ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldılar.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, 15 Temmuz'da şehit olan 249 kahraman için dualar okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, tören sonunda şehit aileleri ile tek tek sohbet ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun eşi gazi Vahide Şefkatlioğlu ile de bir süre sohbet etti.

SON DURAK ŞEHZADEBAŞI CAMİİ

Kabir ziyaretleri kapsamında son olarak, 15 Temmuz'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde hainlerin silahından atılan kurşunlarla şehadet şerbetini yudumlayan Prof. Dr. İlhan Varank'ın Şehzadebaşı Camii'ndeki kabri ziyaret edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kahramanlar Kabirleri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement