Karabağlar'daki İmar Değişikliği - Son Dakika
Güncel

Karabağlar'daki İmar Değişikliği

Karabağlar\'daki İmar Değişikliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile büyükşehir ve Karabağlar belediyeleri meclis üyelerinin aralarında bulunduğu 155 sanığın ''Görevi kötüye kullanma'' suçlamasıyla yargılandığı ...

07.11.2013 12:51

Karabağlar ilçesi Bozyaka semtinde bir araziye mevzuata aykırı şekilde ayrıcalıklı imar hakkı verdikleri iddiasıyla, haklarında dava açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Kasım Sıtkı Kürüm ile büyükşehir ve Karabağlar belediyelerinin eski ve yeni meclis üyelerinin yargılandığı davada 155 sanığın tamamı beraat etti.

İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir ve bazı sanık avukatları ile şikayetçi Nivent Kurtuluş katıldı.

Hakim Atilla Özemre, 155  sanığın tümünün beraatine karar verirken, müşteki Nivent Kurtuluş'un avukatı, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

İddianame

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 2004-2009 döneminde meclis üyeliği ve belediye imar komisyonu başkanlığı görevlerini yapan Bilgin Erünal'ın Karabağlar ilçesi sınırlarındaki yüzde 10 ortağı olduğu arazisinin, imar durumunda yapılan değişiklikle aşırı değerlenmesinin sağlandığına ilişkin yapılan şikayet ve İçişleri Bakanlığı'nca verilen izinle cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar tarafından hazırlanan iddianamede, Karabağlar ilçesi Bozyaka semtinde konut alanı olarak belirlenen arazinin imar değişikliğiyle "Metropoliten Aktivite Merkezi"ne dönüştürüldüğü, söz konusu parsele mevzuata aykırı bir şekilde ayrıcalıklı imar hakkı verildiği, parselin yakın çevresi ile uyumsuzluğa sebebiyet vereceğini, parsel ölçeğinde ayrıcalıklı bir imar hakkı verilerek şehircilik ilke ve esaslarına aykırı davranıldığı, arazinin aşırı değerlendirmesine katkı yapıldığı, bu şekilde haksız kazanç teminine neden olduğu öne sürülmüştü.

Başsavcı vekili, 155 sanık hakkında TCK 257/1. maddesi uyarınca "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla 1-3 yıl arası dava açarken, TCK 53. maddesi uyarınca da "belli haklardan yoksun bırakılmalarını" talep etmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabağlar'daki İmar Değişikliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement