Kartepe Protokolü Tebrikleri Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Kartepe Protokolü Tebrikleri Kabul Etti

Kartepe Protokolü Tebrikleri Kabul Etti

Kartepe'de ki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kaymakamlık binasında ilçe protokolü tebrikleri kabul etti.

29.10.2011 11:18

Cumhuriyetimizin 88'nci yıl dönümü kutlamaları Kartepe Kaymakamlığı'nda düzenlenen tebriklerin kabulü ile sade bir şekilde gerçekleştirildi. İlçe protokolünün eksiksiz katıldığı tebrik kabul töreninde konuşan Kartepe Kaymakam vekili Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, "Bundan tam 88 yıl önce 29 Ekim 1923 günü Türk Milleti için büyük bir devir kapandı. Genç ve modern yeni bir Cumhuriyet devletinin kuruluşu bütün dünyaya müjdelendi Hakkari'de 29 Şehidimizin olması ve Van'da meydana gelen deprem sebebiyle Başbakanlıkça geçit törenleri ve etkinlikler iptal edilmiştir. Acıları milletimizce paylaşılmaktadır" dedi.

Yeni devletin kuruluşu ve Cumhuriyetin ilanı sanıldığı kadar kolay olmadığını hatırlatan Vali Yardımcısı Çakır, tarihin bu hazin sayfalarını hatırlamakta daima fayda olduğuna dikkat çekti. Kartepe Kaymakam vekili Kocaeli Vali Yardımcısı Çakır, "Cumhuriyet, ihsan şeref ve haysiyetinin korunduğu, insana saygının duyulduğu, "Temel hak ve özgürlüklerin yaşanabildiği" en uygar idare şeklidir. "Cumhuriyet bir fazilettir" "Ey Yükselen Yeni Nesil İstikbal Sizindir, Cumhuriyeti Biz Kurduk, O'nu Yükseltecek ve Yaşatacak Sizlersiniz" diyen yüce Atatürk'ün ta kendisidir. Bugün temel amacımız, Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmektir. Ülkemizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Önümüzde başka bir yol ve hedef yoktur.

En hakiki mürşidimiz yol göstericimiz bilim, en önemli deva kaynağımız adalet olmalıdır. Geçmişte olduğu gibi bugünde özgüvenimizi yüksek tutarak etnik kökenlere aldırmadan ortak onur ve hedeflerde buluşma başarısını gösterdiğimiz sürece daha da kuvvetleneceğimize ve büyüyeceğimizde şüphe yoktur. Büyük milletin fertleri olarak bu günlerde meydana gelen tabi afet ve terör belasından dolayı yaşadığımız acıları, sabırla, metanetle, sağduyu ile karşılayarak güzel aydınlık geleceğe hep beraber yürümeliyiz" dedi.

Kaymakam vekili Çakır'ın konuşması ardından Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serkan Esen ve Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, protokol listesine göre tebrikleri kabul ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Protokolü Tebrikleri Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement