Kaş'da Likya Seyirlik Oyunlar Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Kaş'da Likya Seyirlik Oyunlar Festivali Başladı

Kaş\'da Likya Seyirlik Oyunlar Festivali Başladı

Yeşilköy Beldesi'nde başlayan festivalin açılış oyununu Kaymakam Selami Kapankaya, Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kınık Belediye Başkanı Ali Beki, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut...

27.09.2013 13:53

Yeşilköy Beldesi'nde başlayan festivalin açılış oyununu Kaymakam Selami Kapankaya, Yeşilköy Belediye Başkanı Ahmet Akdeniz, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kınık Belediye Başkanı Ali Beki, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut ve yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Gülhan'ın yönetmenliğini yaptığı oyunu, tamamı beldedeki çiftçi, ev kadını, esnaf ve öğrencilerden oluşan Yeşilköy Halk Tiyatrosu sahneledi. Anadolu'daki törelerin yanlışlıkları ve çelişkilerinin anlatıldığı 2 perdelik oyunun sonunda izleyenler, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Oyunculara çiçek verilirken, Kaymakam Kapankaya yönetmen Ahmet Gülhan'a plaket vererek teşekkür etti. 30 Eylül'e kadar her gün Yeşilköy, Kalkan ve Patara Köyü'nde farklı tiyatro oyunlarının yer alacağı Likya Seyirlik Oyunları Festivali'ne halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ahmet Gülhan, yoğun ilginin festivali geleceğe taşıyacağını kaydetti.

Tiyatro sanatçısı Müfit Kayacan ise Burası Likya toprakları. 2000 yıldan beri burada tiyatro yerleşik olarak devam etmiş. Geçmişte burada yaşayan insanların torunları, kendilerine yakışanı yaparak devraldıkları mirası devam ettiriyor. Bir beldede düzenlenen festivaldeki oyunu 2 bin kişinin izlemesi harika. Bu sahneye, bu salona yakışan budur dedi.

Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Gürhan Arıtürk, Beldemizde 1950'lerden bu yana tiyatro oyunları sahneleniyor. Ancak son 6 yıldır beldemizde sürekli festival havasında tiyatro şenliği yapılıyor. Belki de bu Türkiye'de bir ilk. Beş gün sürecek şenlikte her gece 3 oyun olacak dedi. Oyunu izleyen Gülsüm Yiğit de Bu tiyatro oyunları gerçekten mükemmel. Bu hem Kalkan için, hem Türkiye için. Buradaki halkımız için son derece faydalı, son derecede eğitimli bir olay diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaş'da Likya Seyirlik Oyunlar Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement