Kaybettiği Kimliğini Kullanan Sanığın Yerine Hapse Girdi - Son Dakika
Güncel

Kaybettiği Kimliğini Kullanan Sanığın Yerine Hapse Girdi

Kaybettiği Kimliğini Kullanan Sanığın Yerine Hapse Girdi

Afyonkarahisar'da nüfus cüzdanını kaybeden Abdullah Yavuz, yaşamı boyunca gitmediğini söylediği Batman'da, bir başka kişinin kimliğini kullanması nedeniyle gümrük kaçakçılığı suçundan 5 ay hapis cezası aldı.5 yıl süreyle ertelenen ceza, dosyadaki...

21.01.2013 17:59

Afyonkarahisar'da nüfus cüzdanını kaybeden Abdullah Yavuz, yaşamı boyunca gitmediğini söylediği Batman'da, bir başka kişinin kimliğini kullanması nedeniyle gümrük kaçakçılığı suçundan 5 ay hapis cezası aldı. 5 yıl süreyle ertelenen ceza, dosyadaki 'cezanın ertelenmesi' ibaresinin gözden kaçması üzerine Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra infaz edildi. Tutuklanan Yavuz, 15 gün hapis yattıktan sonra avukatının itirazı üzerine serbest kaldı.

Afyonkarahisar'ın Erenler Köyü'nde oturan ve inşaat işlerinde çalışan 34 yaşındaki Abdullah Yavuz, 2004 yılında nüfus cüzdanını kaybetti. Nüfus cüzdanının kaybolması üzerine ilgili resmi kurumlara başvuran Abdullah Yavuz, yeni bir nüfus cüzdanı çıkarttı.

2008 yılında Batman'da yapılan gümrük kaçakçılığı operasyonunda, kaçak çay ve toz içeceklerle yakalanan iki kişiden birinin üzerinden Abdullah Yavuz'a ait kimlik çıktı. Yargılanma süresince adının Abdullah Yavuz olduğunu söyleyen kimliği belirsiz sanık, Abdullah Yavuz adıyla davalara katılıp, ifade verdi.

5 AYLIK CEZA ERTELENDİ

Batman 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 18 Kasım 2008 tarihinde sona eren davada 5 ay hapis cezasına çarptırılan 'Sahte Abdullah Yavuz'un cezası, sanığın sabıkası olmaması ve iyi hali nedeniyle denetimli serbestlik uygulamasıyla 5 yıl ertelendi. Sahte Abdullah Yavuz'la birlikte yargılanan diğer sanık ise beraat etti. Diğer sanığın beraat etmesi süzerine Batman Gümrük Müdürlüğü, Yargıtay'a başvurup karara itiraz etti. 5 ay hapis cezası alarak, aldığı ceza da ertelenen 'Sahte Abdullah Yavuz', Yargıtay sürecini beklemeden kayıplara karıştı. Yargıtay yaklaşık 5 yıl sonra dosyayı onayarak geri gönderdi.

ERTELEME GÖZDEN KAÇINCA

Yargıtay'ın kararı onaması üzerine Batman 1'inci Asliye Mahkemesi, 'cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesi' ibaresini gözden kaçırarak, dosyayı Batman İnfaz Savcılığı'na gönderdi. Batman'daki adreste bulunamayan Abdullah Yavuz'un yakalanması için yapılan incelemede, Abdullah Yavuz'un Afyonkarahisar'da oturduğu saptandı ve cezanın infazı için dosya Afyonkarahisar Adliyesi İnfaz Savcılığı'na gönderildi. Dosyadaki 'Cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesi' ibaresi Afyonkarahisar'da da fark edilmeyince, infaz dosyası hazırlanan Yavuz, polis ekiplerince yakalandı.

HAYATIMDA AFYONKARAHİSAR DIŞINA ÇIKMADIM

Tutuklandıktan sonra hayatı boyunca Batman'a gitmediğini, hatta Afyonkarahisar dışına bile çıkmadığını anlatmaya çalışan Yavuz, 12 Aralık 2012'de tutuklandı. Abdullah Yavuz, Avukatı Emre Çınar'ın itirazı üzerine 15 gün hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Müvekkilinin hem sahte kimlikle yargılanan birinin yerine ceza aldığını, hem de cezanın ertelenmesi kararına rağmen tutuklandığını belirten Emre Çınar, "Müvekkilim, suçsuz olduğu halde hak etmediği bir ceza aldı. Üstelik, erteleme kararına rağmen cezanın infazı için tutuklandı. Bu olaylar üzerine müvekkilimin aile düzeni ve psikolojisi bozuldu. Üstelik cezaevine girmesi yüzünden işinden gücünden oldu. Bu nedenle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak, hem de tazminat davası açacağız" dedi. - Afyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaybettiği Kimliğini Kullanan Sanığın Yerine Hapse Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement