Kayseri - 1900'Lardaki 'Kayseri Mahallesi' Oluşturulacak - Son Dakika
Güncel

Kayseri - 1900'Lardaki 'Kayseri Mahallesi' Oluşturulacak

Kayseri - 1900\'Lardaki \'Kayseri Mahallesi\' Oluşturulacak

Eski Kayseri Evleri ile İlgili Kentsel Sit Alanında Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Toplantısı Yapıldı. Kiçikapı Mahallesi'nde Eski Evlerin Onarılmasıyla Oluşturulan Kayseri Mahallesi, Kentin 1900'lü Yıllardaki Yaşantısını Yansıtacak.

09.06.2010 21:40

Eski Kayseri Evleri ile ilgili Kentsel Sit Alanında Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Toplantısı yapıldı. Kiçikapı Mahallesi'nde eski evlerin onarılmasıyla oluşturulan Kayseri Mahallesi, kentin 1900'lü yıllardaki yaşantısını yansıtacak.

Büyükşehir Meclis Salonu'ndaki toplantıya Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali Mevlüt Bilici, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar, İncesu ilçe belediye başkanları, akademisyen, mimar ve şehir plancıları katıldı. Başkan Özhaseki, Kiçikapı Mahallesi'ndeki eski Kayseri evlerini onararak 'Kayseri Mahallesi' oluşturma amacında olduklarını anlatırken şöyle dedi:

"Gelecek nesillere, 1900'lü yılların başında Kayserililer hangi ortamlarda yaşıyorlardı, sosyal yaşamları nasıldı, bunu göstermek istiyoruz. Geleneksel dokunun korunması için çalışıyoruz. Bu çalışmaları yapmazsak Kayseri'nin geçmişle bağlantısı kopacak. Çocukluğumuzdaki Kayseri'nin 1700'lü yıllardaki Kayseri'ye görünüm olarak yakın olduğunu düşünüyoruz. Çünkü değişim o zamanlar çok yavaştı. Yapacağımız çalışma ile belki de Kayseri'nin yüzlerce yıllık tarihini kurtarmış olacağız."

Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vereren Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof.Dr. Zekai Görgülü de, "Çalışmalarımızda sosyal ve kültürel boyutu birlikte ele alacağız. Ancak, bölgede nüfus olmaması nedeniyle mekana yönelik fiziksel özellikler ön planda olacak. Aslolan bir kültür varlığını, içinden geldiği kültür çizgisine uygun olarak ayakta tutabilmektir" diye konuştu.

Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülin Görgülü de mevcut yapıya ek olarak yapılacak çalışmalar hakkında slaytlar eşliğinde sunum yaparak düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - 1900'Lardaki 'Kayseri Mahallesi' Oluşturulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement