Kayseri Dev Boğa "Kıllı" Araba Fiyatına - Son Dakika
Güncel

Kayseri Dev Boğa "Kıllı" Araba Fiyatına

Dev boğa "Kıllı" araba fiyatınaKayseri'de yetiştirdiği büyük boğalarla dikkat çeken besici Fevzi Kaya, bu yılda 1 ton 350 kiloluk bir tosun yetiştirdi.

20.08.2017 11:55

Dev boğa "Kıllı" araba fiyatına

Kayseri'de yetiştirdiği büyük boğalarla dikkat çeken besici Fevzi Kaya, bu yılda 1 ton 350 kiloluk bir tosun yetiştirdi. 5 kişinin güçlükle kontrol ettiği "Kıllı-2" adı verilen büyükbaş hayvanın bedeli ise, bir araba fiyatına denk geliyor

İncesu İlçesi'ne bağlı Saraycık Mahallesi'nde 26 yıllık besici Fevzi Kaya (46), her yıl Kurban bayramı için yetiştirdiği dev büyükbaş hayvanlanlarla gündemde kalmaya devam ediyor. Geçen yıl "Kıllı" ismini verdiği 2 ton 300 kiloluk dev tosunu hayranı olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye eden Kaya, bu yılda Kıllı'nın oğlu olan Simental cinsi 1 ton 350 kiloluk "Kıllı-2" e ismini verdiği dev tosunu yetiştirdi. Ahırdan 5 çobanın kontrolünde güçlükle çıkarılan dev tosun, sahiplerinin elinden kaçarak hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Kilosundan dolayı adımlarını güçlükle atan bu dev tosunu da Kurban'da satmayarak Başbakan'a hediye etmek istediğini söyleyen Besici Kaya ' Kurban satışlarımız çok iyi, gelen müşterilerimizi boş göndermemeye çalışıyoruz. Türkiye'de kilosu en yüksek olan hayvanları yetiştirmeye çalışıyorum. Yetiştirdiğim, Kıllı-2 adlı, 1 ton 350 kiloluk bu tosun geçen yıl Cumhurbaşkanımıza hediye ettiğim Kıllı'nın oğludur. Yaklaşık 16 Bin TL değer biçilen tosunu şimdilik satmak istemiyorum. Günlük 13 kilo yem yiyen bu hayvanımı, bir sene daha yetiştirdikten sonra başbakanımıza hediye etmek istiyorum' dedi.

Vatandaşların kurban alırken dikkatli olması gerektiğini söyleyen Fevzi Kaya ' Kurban ibadeti Allah rızası için yapılan bir ibadettir. Bu nedenle alıcının da satıcının da kalbin doğru olması lazım. Kurban alacaklar aldıkları kurbanlıklarına sağlığına, dişine dikkat etsinler' dedi.

Kayseri Dev Boğa "Kıllı" Araba Fiyatına
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Dev Boğa 'Kıllı' Araba Fiyatına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement