Kayseri Diyarbakır'da 4 Kişinin Öldüğü Pkk- Hizbullah Davası, Kayseri'de Başladı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Diyarbakır'da 4 Kişinin Öldüğü Pkk- Hizbullah Davası, Kayseri'de Başladı

Kayseri Diyarbakır\'da 4 Kişinin Öldüğü Pkk- Hizbullah Davası, Kayseri\'de Başladı

Diyarbakır'da 4 kişinin öldüğü PKK- Hizbullah davası, Kayseri'de başladı Diyarbakır'da Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran'ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, 3 kişinin daha öldürülmesiyle ilgili 14'ü tutuklu, 16 sanığın yargılanmasına, güvenlik nedeniyle alındığı Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

18.11.2015 16:37

Diyarbakır'da 4 kişinin öldüğü PKK- Hizbullah davası, Kayseri'de başladı

Diyarbakır'da Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran'ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, 3 kişinin daha öldürülmesiyle ilgili 14'ü tutuklu, 16 sanığın yargılanmasına, güvenlik nedeniyle alındığı Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya 2 tutuksuz sanık gelirken, 14 tutuklu ise Diyarbakır ve Osmaniye Kapalı Cezaevlerinden görüntülü sistemle katıldı.

Geçen 9 Haziran'da Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi Gençlik Destek Merkezi önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu yaralanan Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Baran'a yönelik silahlı saldırının ardından, olay yeri ve çevresinde terör örgütleri PKK/KCK ile Hizbullah üyeleri arasında çatışma çıktı. Ardından, Şehitlik Mahallesi 191 Sokakta Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Mehmet Emin Ensen de silahlı saldırı öldürüldü.

Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda 16 sanık hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olma, Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması, 6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından dava açıldı.

16 SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Sıkı güvenlik önlemleri altında Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlanan davada, tutuksuz sanıklar Cihan A. (35) ile Abdülhekim D. (43) hazır bulunurken; tutuklu sanıklardan Eylem Ç. (21), Merge P. (23), Hividar D. (23) Diyarbakır Kapalı Cezaevinden; Mehmet F. (25), Bilal F. (28), İshak A. (33), Mehmet D. (26) ve Serkan D. (29) Osmaniye 2 No'lu Cezaevi'nden; Mahmut Ç. (20), Yunus T. (27), Yunus D. (27), Furkan Ö. (23), Beytullah K. (37) ve Mehmet Y. (35) Osmaniye 1 No'lu Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır bulunduruldu.

ADLİYE İÇİNDE VE DIŞINDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Dava nedeniyle, Kayseri Adalet Sarayı çevresini güvenlik bariyerleriyle kapatan polisler, duruşma salonuna da sanık yakınlarını almadı. Birçok gazetecinin de takip ettiği duruşmaya, her basın kuruluşundan bir kişinin girmesine izin verildi. Kimlik tespitinin ardından duruşma, sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Diyarbakır'da 4 Kişinin Öldüğü Pkk- Hizbullah Davası, Kayseri'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement