Kazak Öğrenciler Ülkelerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Kazak Öğrenciler Ülkelerini Anlattı

Kazak Öğrenciler Ülkelerini Anlattı

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından "Avrasya'nın kalbindeki ülke – Kazakistan" adlı ülke tanıtım günü gerçekleştirildi.

15.04.2013 12:30

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) tarafından düzenlenen ülke tanıtım günleri Kazakistan'la devam etti. 27 – 28 Nisan tarihlerinde İzmit Dolphin'de düzenlenecek olan Uluslararası Öğrenci Buluşması öncesi son ülke tanıtım programı olan etkinlikte Kazak öğrenciler ülkeleri hakkında sunum yaptılar.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Kocaeli Fuarı'nda bulunan Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen programda kısa bir konuşma yapan Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Baydemir, ülke tanıtım günleri ile farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi. Farklı kültürlerin zenginlik olduğunu vurgulayan Baydemir, "Kentimizde bulunan bu zenginlikleri yakından tanımak için düzenlediğimiz etkinliklerimiz devam edecek. 27-28 Nisan tarihlerinde Dolphin'de düzenleyeceğimiz Uluslararası Öğrenci Buluşması'yla tüm uluslararası öğrencilerimizi kent halkıyla buluşturacağız" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK URANYUM ÜRETİCİSİ

KİSA Başkanı Baydemir'in konuşmasının ardından sahneye gelen Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören kazak öğrenciler ülkeleriyle ilgili bilgileri paylaştı. " Avrasya'nın kalbindeki ülke – Kazakistan" adlı ülke sunumu yapan Kazak öğrencilerden Raushan Kambar, Kazak tarihini anlatarak Kazakistan'ın Orta Asya'nın en güçlü devletlerinden biri haline geldiğini anlattı. Kazakistan'ın 2030 hedefinden bahseden Kambar, ülkelerinin dünyanın en önemli uranyum üretici olduğunu, bunun yanında diğer yer altı kaynaklarıyla da bu konuda söz sahibi haline geldiklerini anlattı.

AT ETİ GÜLDÜRDÜ

Programın en renkli anları ise Kazak kültürünün anlatıldığı bölümde yaşandı. Kazakların kültürü, âdeti ve gelenek-görenekleri anlatan Kambar, 'At'ın Kazaklar için çok önemli bir yeri olduğunu belirtti. At etinin kıymetli olduğunu söyleyen Kambar, özel davetliler için 'At Kellesi' ikram edildiğini ve bunu ret etmenin çok büyük bir hakaret olarak algılandığını anlattı. Kımız olarak bilinen At Sütü'nün de kültürlerinde önemli olduğunu belirten Kambar'a farklı coğrafyalardan gelen öğrenciler gülerek karşılık verdiler.

KAZAKİSTAN TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ÜMİT VERİYOR

Konuşmasının sonunda Kazakistan ve Türkiye ilişkilerine değinen Kambar, "Köklü bir geçmişimiz bulunuyor. Kazakistan Türkiye ilişkileri ümit veriyor" dedi. Ülke tanıtım günü Kazak İbrahim Eskendir'in 'Kök tudın jelbiregeni' – 'Mavi Bayrağımızın Dalgalanması' şarkısıyla tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazak Öğrenciler Ülkelerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement