Kazma Kürekle Altın Arıyorlar - Son Dakika
Güncel

Kazma Kürekle Altın Arıyorlar

Kazma Kürekle Altın Arıyorlar

Rize'nin Güneysu İlçesi Selamet Köyü'nde Dursun Topçu'ya ait arazide 73 kilo altın olduğu iddiaları üzerine, izin alınarak kazı çalışması başlatıldı.

27.10.2011 17:06

Rize'nin Güneysu İlçesi Selamet Köyü'nde Dursun Topçu' ya ait arazide 73 kilo altın olduğu iddiaları üzerine, izin alınarak kazı çalışması başlatıldı. Bir haritadan yola çıkan ve 2 gündür bölgede kazı yapan 5 kişi, 4 metre çukur açtı ancak gömülü olduğu öne sürülen altınlara ulaşamadı.

Giresun'dan gelen bazı kişiler, ellerindeki haritalara göre Selamet Köyü camiinin alt kısmında çay tarlası için kullanılan Dursun Topçu' ya ait arazide, eskiden bölgede yaşayan Rumlara ait 73 kilo altın olduğunu iddia etti. Bunun üzerine arazi sahibi ile anlaşan bu kişiler, yasal izinleri alarak bölgede Jandarma ve Müze Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde kazı çalışması başlattı. Kazma kürekle yapılan kazının 2'nci gününde 4 metre derinliğe ulaşıldı ancak altın bulunmadı.

YARISI DEVLETE, YARISINI 5 KİŞİ BÖLÜŞECEĞİZ

Arazi sahibi Dursun Topçu, ellerinde haritalarla kendisine gelen kişilerin arazisinde altın olduğunu söylediğini belirterek, "Bana birkaç kez geldiler. Ellerindeki haritalarla arazimde altın olduğunu söylediler. Ben de gerekli yasal izinlerin alınması halinde izin vereceğimi söyledim. Rivayete göre 73 kilo altın varmış. Zaten devlet yarısını alıyor. Eğer altın çıkarsa biz de anlaştık 5 kişi altınları bölüşeceğiz. Şu ana kadar bir şeye ulaşamadık. Gece kazı alanında sabaha kadar nöbet tuttuk. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Köy sakinleri ise, bölgedeki bir tarihi bir çeşmenin çevresinde altın olabileceği yönünde söylenti olduğunu ancak kimsenin oraya altın bırakıp gideceğine ihtimal vermediklerini söylediler.

HARİTALAR YURT DIŞINDAN GELİYOR İDDİASI

Rize'nin antik çağ ve Cumhuriyet öncesi dönemlerine ilişkin 20 yıldır araştırmalar yapan Rizeli gazeteci Ömer Şan, bölgede o dönemlerde yaşamış çok sayıda topluluk olduğunu ancak elde harita ve benzeri net kaynaklar olmadığını belirtti. Devlet kaynaklarında da bölgeye ait bu tür haritaların olmadığının bilindiği ifade eden Şan, define veya altın olduğunu gösterir haritaların Yunanistan, Gürcistan veya İsrail'den Türkiye'ye getirilmiş olabileceği yönünde bilgiler olduğunu öne sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazma Kürekle Altın Arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement