Kazma-kürekli Yol Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kazma-kürekli Yol Eylemi

Kazma-kürekli Yol Eylemi

Isparta-Antalya kara yolunun duble yol haline getirilmemesine tepki gösteren sivil toplum örgüt üyeleri, kazma küreklerle eylem yaptı.

23.12.2012 16:01

Isparta-Antalya kara yolunun duble yol haline getirilmemesine tepki gösteren sivil toplum örgüt üyeleri, kazma küreklerle eylem yaptı.

Isparta Kent Konseyi tarafından Isparta-Antalya kara yolu Sav beldesi mevkisinde düzenlenen eyleme, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül ile siyasi parti temsilcileri, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Ellerinde kazma ve küreklerle "Isparta için el ele", "Dereboğazı duble yolunu istiyorum" yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, bir süre "Isparta'ya aşığız, yolumuzu açınız" şeklinde slogan attı.

Kent Konseyi Başkanı Bülbül, burada yaptığı konuşmada, Kent Konseyi'nin görevinin kentlilik bilincini oluşturmak, Ispartalılık ruhunu tekrar hayata geçirmek, sorunlarına sahip çıkarak bunları çözmek olduğunu söyledi. Isparta'nın en önemli sorunlarından birinin Isparta-Antalya kara yolunun duble yol haline getirilmesi olduğunu anlatan Bülbül, bugün bunun için toplandıklarını ifade etti.

Türkiye'de sadece Isparta ve Şırnak'ın diğer illerle duble yol bağlantısının sağlanamadığını kaydeden Bülbül, Isparta-Antalya duble yolunun gerçekleşmesi halinde bölgenin kazançlı çıkacağını söyledi. Konya ve Burdur'a da duble yol yapılması gerektiğine işaret eden Bülbül, bu yollarla bölgesel kalkınma sağlanacağını bildirdi.

İlgili kurumların duble yolu yatırım planına alması ve ödeneğini ayırması gerektiğini söyleyen Bülbül, bunu hükümetin yapacağını belirtti. Bugünkü eylemin de Isparta halkının masum ve haklı isteğini dile getirmek amacıyla gerçekleştirildiğini anlatan Bülbül, "Bunun için bir ay önce imza kampanyası başlattık. O günden bu yana çok sözler söylendi, ama somut bir adım atılmadı. İnşallah herkes üzerine düşeni yapar da biz bu sevdamıza daha çabuk kavuşuruz" diye konuştu.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da Isparta'nın ortaya koyduğu demokratik tepki ile şehrin sahipsiz olmadığını gösterdiğini kaydetti. Bunun bir başlangıç olduğunu ifade eden Korkmaz, her kesimden insan toplandığı alanda

"Isparta'nın sorunları Ispartalılar tarafından takip edilmektedir" mesajı verildiğini söyledi.

Korkmaz, Isparta'nın duble yol isteğine kendisinin de tepkisiz kalmadığını, konuyu TBMM gündemine taşıdığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, ellerindeki kazma küreklerle yolun kenarını kazarak, temsili olarak Isparta-Antalya duble yolunun temelini attı. Grup, daha sonra alandan ayrıldı.

Muhabir: Murat Yolcu/ Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazma-kürekli Yol Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement