Kemer'de Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Orman Yangını

Kemer\'de Orman Yangını

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını 5 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi.

20.08.2013 19:59

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını 5 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi.

Edinilen bilgiye göre, Kuzdere Mahallesi'ne bağlı Gedelma Bölücekdibi mevkiinde öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün yönetiminde Antalya, Kemer, Kumluca Orman İtfaiye birimleriyle birlikte onlarca arazöz, 4 yangın söndürme helikopteri ve 3 uçağın görev aldığı söndürme çalışmalarında Kemer, Konyaaltı, Antalya Büyükşehir, GATAB İtfaiye birlikleri de katıldı.

Yangının ilk saatlerinde rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Gedelme ve Yayla kuzdere mevkilerindeki konut alanlarına yönelince panik yaşandı. Kızılçam ormanında dip ve tepe yangını olarak hızla ilerleyen alevlerin kritik noktası olarak tespit edilen Yayla kuzdere Ovacık yolunu aşmaması için büyük çaba sarf edilirken, alevler yaklaşık 5 saatte büyük ölçüde kontrol altına alınabildi.

Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, GATAB Başkanı Yusuf Üras'ın da söndürme çalışmalarını izlerken, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangından en az 50 hektar alanın etkilendiği sanılıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement