Kılıçdaroğlu: 'listelerimizde Devrim Gerçekleştirdik? - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: 'listelerimizde Devrim Gerçekleştirdik?

Kılıçdaroğlu: \'listelerimizde Devrim Gerçekleştirdik?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

14.04.2011 18:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara'da seçim startını başlattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, 'Dün seçim listelerimizi YSK'ya teslim ettik. Listelerimizde bir devrim gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim' dedi.

'DEĞİŞİM SÖYLEMİ KURULTAY'DA BAŞLAMIŞTI'

Seçim listeleri ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, 'Gençlik ve kadın listelerimizde ağırlığı oluşturuyor. Bundan ötürü son derece mutluyuz. Yurttaşlarımız ve örgütlerimiz de olumlu bakıyor. Değişim söylemi kurultay da başlamıştı. Geçmişte partimize uzun süre hizmet veren, düşünsel katkı yapan ama milletvekili seçimlerinde yer almayan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar partilerimizin büyükleridir. Yine katkılarını her fırsatta almaya çalışacağız' diye konuştu.

'CİHANER VE ÖZBEK'İN LİSTEDE OLMAMASI, PARTİ MECLİSİNİN TAKDİRİ'

Bir gazetecinin, seçim listeleri açıklandıktan sonra 'tasfiye planı' eleştirilerinin yapıldığını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, seçim meydanlarında, CHP çatısına herkesi davet ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, 'O arkadaşlar geldi. Bazıları listemizde, bazıları değil. Yer almayan arkadaşlar da, bizimle beraber çaba harcasınlar. Dört bin iki yüz kişilik aday adayı listesinden, beş yüz ellisini seçtik. Zor bir seçimdi. Ön seçimle yola çıktık. 12 ilde eğilim yoklaması yaptık. Üç il haricinde, kamuoyu yoklaması yaptırdık. Yani sağlıklı ve tutarlı bir liste çıkarmaya özen gösterdik' dedi. İlhan Cihaner ve Kadir Özbek'in listeye girmemesi ile ilgili de fikri sorulan Kılıçdaroğlu, 'Parti meclisimizin takdiri' dedi.

'PARTİYİ GENÇLEŞTİRECEĞİMİZİ SÖYLEYİP ESKİ YAPIYI KORUMAK DOĞRU OLMAZDI'

Önder Sav'ın listede yer almaması ile ilgili düşünceleri ve listeler açıklandıktan sonra Baykal ve Sav'la görüşüp görüşmediği sorulan CHP lideri, görüşmediğini ve partiyi gençleştireceğini, kurultay sürecinden beri söylediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, 'Bunu söyleyip eski yapıyı korumak doğru olmazdı. Sayın Önder Sav da, Sayın Baykal da partimizin üyeleridir ve hizmetlerini minnetle anıyoruz. Her koşulda beraber çalışacağız' dedi.

'TUTUKLU OLDUKLARI İÇİN DEĞİL, KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ İLE CHP LİSTESİNDELER' (HABERAL VE BALBAY)

Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın üst sıralardan yer alması tepkilere neden olduğu hatırlatıldığında ise Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

'Sayın Haberal Zonguldaklıdır. Şanlıurfa'daki istifalar bununla alakalı değildir. Haberal'ın ailesi eski CHP'lidir. O bölgede çok sevilir ve önemli bir bilim insanıdır. Tutuklu oldukları için değil, kişisel özellikleri nedeniyle CHP listelerinde yer aldıklarını herkesin bilmesini isterim. Haksız yere tutuklu olan çok insan var. Bize başvuran da oldu, olmayan da. Hepsine saygımız var. Bu kişilerin, milletvekili adayı olmalarında hiçbir engel yoktur. Düşünce ve kalemleri ile Türkiye'ye katkı sağlayan bu insanları CHP listelerinde görmek bizi çok mutlu ediyor'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 'listelerimizde Devrim Gerçekleştirdik? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement