"Kimse Bizden Bunu Beklemesin" - Son Dakika
Güncel

"Kimse Bizden Bunu Beklemesin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır Havalimanı açılışında konuştu. Gündeminde PKK ile müzakere vardı.

13.07.2012 14:11  Güncelleme: 14:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır Havalimanı açılışında konuştu..

İşte Başbakan'ın açıklamasından satırbaşları;

Toplamda 56 milyon liralık yatırım yaparak Iğdır'ı 2 yılda modern bir havalimanına kavuşturduk.

Iğdır'daki bu huzur ve kardeşlik ikliminin güçlenerek devam etmesini istiyoruz. Bunu başarmamız lazım.

Iğdır'ın kültürüyle, sanatıyla kendisine, bölgesine ve ülkeye katkı sağlamaya devam etmesini istiyorum. Biz, Iğdır'da yaşayan her bir kardeşimizi ülkemizin diğer 80 vilayetindeki 75 milyon insan gibi yaradılanı yaradandan ötürü sevdik seviyoruz anlayışı ile kucakladık.

Iğdır'a bakışımız hiçbir zaman oy üzerinden olmadı. Bu bölgenin kendi insanının dahi yatırım yapmadığını, gidip başka şehirlerde yerlerde tesinini kurduğunu kimse inkar edemez. Iğdır, gerek serhad şehri olması, doğal güzellikleri ile, tarihi ile bulunduğu bölgenin lokomotif şehri olmak için aslında her şeye sahip bir ilimiz. Iğdır, bırakınız diğer imkanları şu yanımızdaki efsaneler diyarı Ağrı Dağı'nı dahi yeterince değerlendiremedi, değerlendiremiyor. Ağrı Dağı başka bir yerde olsaydı, tek başına çevresindeki bütün şehirleri abad edecek bir kıymet haline dönüşürdü.

Fakat son yıllardaki terör belası yüzünden bu bölgenin kendi insanları dahi Ağrı Dağı'ndan yeterince faydalanamıyor. Geçtiğimiz 9,5 yıl boyunca işte bu tür sorunlar için çalıştık, mücadele ettik. Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı üzerinden, baskı üzerinden kurulan oyunların hepsi de bir bir çöktü ve çöküyor. İnşallah terör sorununu uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte çözecek, alt yapısını önemli ölçüde kurduğumuz, istihdam ve yatırım odaklı bir gündemle yolumuza devam edeceğiz.

Ünlendi barajı ve Iğdır içme suyu projesinde sona gelindi. İnşaasına 1 yıl içinde başlayacağız. İl bazında teşvik sistemini başlattık. Iğdır en cazip 6. bölge içerisinde yer alıyor.

Terör yatırımı engellemeye çalışıyor. Şantiyeleri basıyor, ellerinden gelen her türlü alçaklığı yapıyorlar. Hakkari'de Havalimanı yapıyoruz. Yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Şırnak'ta yapıyoruz engelliyorlar ama ne olursa olsun bu havalimanlarını yapacağız. Halbuki bu havalimanları orada yaşayan insanlarımıza hizmet verecek. Kürt kardeşime, Azeri kardeşime, Türk kardeşime hizmet verecek neden bundan rahatsız oluyorsunuz? Oraların büyümesine çok katkı sağlayacak yatırımlar bunlar.

Haftada 5 gün, hatta 6 sefer olarak Iğdır, İstanbul, İstanbul-Iğdır haftada 4 sefer, Iğdır-Ankara, Ankara-Iğdır arası haftada 6 sefer yapılacak. Terör örgütünün mücadelesi aslında bize karşı değil. Orada yaşayan kardeşlerimizin bizatihi kendilerine karşı. Engellemeye çalıştıkları yatırımlar onlara hizmet edecek.

PKK İLE MÜZAKERE

Bölücü terör örgütüyle iktidarımızın müzakeresi, görüşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Bölücü terör örgütüyle bizim ancak mücadelemiz söz konusudur. Silahları bıraktıkları ana kadar bu mücadele devam edecektir ve kimse burada bizden başka bir şey beklemesin. Söylenenlerin hiçbirine de aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da bu böyle devam edecek. Biz parlamento çatısı altındaki temsilcileriyle müzakere ederiz ama terör örgütü mensuplarıyla asla kimse bizden böyle bir şey beklemesin.

Bütün Türkiye'yi bölgeyi donatıyor, ülkemizin çehresini değiştiriyoruz. Bu yatırımlar, bölgemizin şehirlerimizin gelişmesi için asıl lazım olan üretim tesislerinin, büyümesi güçlenmesi için gereken altyapıyı oluşturuyor.

"Kimse Bizden Bunu Beklemesin"
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Kimse Bizden Bunu Beklemesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement