KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'ı Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'ı Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri\'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer\'ı Kabul Etti

Downer: "Ortak açıklama metni konusunu en kısa sürede sonuca ulaştırmak için çalışıyoruz"

10.12.2013 15:55

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, "Ortak açıklama metni konusunu en kısa sürede sonuca ulaştırmak için çalışıyoruz" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Downer ile bir araya geldi. Downer, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ortak açıklama metniyle ilgili iki taraf arasında sürdürülen görüşmelerin hassas bir aşamada olduğunu belirterek, "Ortak açıklama metni konusunu en kısa sürede sonuca ulaştırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

-Görüşmeler yoğun şekilde devam edecek-

Bu arada Eroğlu'dan önce Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya gelen Downer, ortak metin konusunda anlaşma olduğu zaman Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin başlayacağını kaydetti. Ortak açıklama konusunun, her iki tarafın temsilcileri ve başka taraflarla da ele alındığını söyleyen Downer, görüşmelerin yoğun şekilde devam edeceğini ifade etti.

Ortak açıklamaya yakın olunup olunmadığı sorusuna ilişkin Downer, üstlenilen çok ciddi bir görevin söz konusu olduğunu belirterek görüşmelerin yoğun olacağını, tüm bunların, sürecin kritik bir bölümünü teşkil ettiğini sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Downer'ı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement