Kocamaz, "Mersinlilerin Mersin'e Sahip Çıkma Zamanı Gelmiştir" - Son Dakika
Güncel

Kocamaz, "Mersinlilerin Mersin'e Sahip Çıkma Zamanı Gelmiştir"

Kocamaz, "Mersinlilerin Mersin\'e Sahip Çıkma Zamanı Gelmiştir"

Burhanettin Kocamaz, Mersinlilerin Mersin'e sahip çıkma zamanı geldiğini söyledi.

12.02.2014 16:06

MERSİN HALİNİ ZİYARET EDEN BAŞKAN KOCAMAZ, MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ÜYELERİNE PROJELERİNİ ANLATTI

Mersin'i karış karış gezen Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Mersinlilerin Mersin'e sahip çıkma zamanı geldiğini söyledi.

Mersinlerin 30 Mart'ı sabırsızlıkla beklediğinin altını çizen Başkan Kocamaz, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneğini ziyaret etti, ardından Hal esnafını gezdi. Başkan Kocamaz'ın hale gelmesine sevinen esnaflar kurban kestiler.

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneğini ziyaret eden Başkan Kocamaz, burada Dernek Başkanı Refik Canatan ve yöneticiler ile birlikte çay içerek sohbet etti.

Sebze Meyve ve Toptancı Hali esnaflarını dükkanlarında tek tek ziyaret eden Başkan Kocamaz'a, Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna da eşlik etti.

Esnafla birlikte oturup, sohbet edip, çay içen Başkan Kocamaz'a ve Tuna'ya hal esnafı ziyaretlerinden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Her iki başkana da çeşitli ikramlarda bulunan hal esnafları, bol bol fotoğraf çektirdiler.

BAŞKAN KOCAMAZ, MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI'NDA

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesini ziyaret eden Başkan Kocamaz, göreve geldiklerinde kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarından görüş alacaklarını, kentin dinamiklerini hayata geçireceklerini söyledi.

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Kocamaz, ilk olarak yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.

Daha sonra Makina Mühendisleri Odası üyeleri ile buluşan Başkan Kocamaz, Mersin denildiğinde bundan sonra bütün ilçeleri de kapsayacak şekilde planlama yapıp ona göre projeler üretip, yatırımları da o şekilde yürüteceklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, toplantıda projelerini anlatırken, üyelerin sorularına da cevap verdi.

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna, Başkan Kocamaz'ın başarılı hizmetlerini yakından bildiklerini söyledi. Turna, ziyaretten dolayı teşekkür edip, günün anısına plaket sundu.

BAŞKAN KOCAMAZ MEZİTLİ'DE

Mezitli'de ikamet eden vatandaşlar tarafından davet edilen Başkan Kocamaz, Kırmızı Cafe'de projelerini anlattı.

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantı sohbet havasında geçti.

Vatandaşların sorularına cevap veren Başkan Kocamaz, Mersin'in kötü gidişine dur diyeceklerini belirtti.

Başkan Kocamaz, " Türkiye'de denizi olup da denizden faydalanmayan ikinci bir şehir yok. Denizden azami şekilde faydalanmak durumundayız. Anamur Mersin arasında deniz otobüsü, feribot seferleri başlatıyoruz. Ayrıca Mersin'in içerisinde denizden dolmuş seferleri başlatıyoruz. Yine Anamur Mersin arasında deniz uçağı seferleri başlatıyoruz. Mersin'in içerisindeki trafik karmaşasını ortadan kaldırmak için raylı sistem, hafif metro sitemini hayata geçiriyoruz. Tabii ki eksikler ortada, Mersin'in maalesef sahipsiz olduğunu istatistikler bile ortaya koyuyor. Mersin'den genel bütçeye giden pay, Mersinlilerin verdiği vergi oranı Türkiye genelinde 6. sırada ama genel bütçeden Mersin'e gelen pay oranı Türkiye genelinde 24. sırada. Dolayısıyla Mersin Türkiye'deki başka yerleri sübvanse ediyor. Mersin her geçen gün bu mantıkla biraz daha küçülüyor. Onun için Mersin'in değerlerinin farkına varıp, Mersin'i topyekun ayağa kaldırmak, işsizliğe çözüm bulmak mecburiyeti vardır. Bu yasa yeni çıktı. Bu yasanın ilk defa uygulanması çok önemli. Mersin artık 1.780.000 insanın yaşadığı koskoca bir bölge. Bu dünyadaki 50 ülkeden daha büyük bir nüfus ve alan olarak da aynı şekilde büyük bir bölge. Dolayısıyla Mersin'i artık küçük bir devlet gibi düşünebilirsiniz ve burayı ehil olmayan ellere teslim etmenin gerçekten bir vebal olduğu düşüncesiyle hareket etmeniz gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ağaç dalıyla gürler. Bizler bir olursak, iri olursak Allah'ın izniyle diri olursak aynı 1994'de Tarsus'ta olduğu gibi yeni bir milat ilan ederiz ve inşallah Mersin'i de hak ettiği yere getirmiş oluruz. Çıktığımız bu yolda Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah 31 Mart'ta Mersin'de doğacak güneşin daha parlak, daha aydınlık ve Mersin'in geleceğine umutla bakan bir güneş olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocamaz, 'Mersinlilerin Mersin'e Sahip Çıkma Zamanı Gelmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement