Koltuk Savaşı Erken Başladı - Son Dakika
Güncel

Koltuk Savaşı Erken Başladı

Koltuk Savaşı Erken Başladı

GELECEK yıl 23-26 Mayıs günleri arasında Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılacak.

25.08.2018 11:44

GELECEK yıl 23-26 Mayıs günleri arasında Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılacak. Seçim hazırlıkları şimdiden başladı. Seçimlerden sonra üç önemli koltuk boşalacak. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi görevlerini bırakacak. Bu üç önemli koltuğa kendi ülkesinden bir politikacının oturması için AB üyeleri arasında kıyasıya yarış şimdiden başladı.

Draghi'nin sıfır faiz politikasına karşı bayrak açan Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, Avrupa Merkez Bankası Başkanlığına en şanslı aday olarak görünüyordu. 2011 yılına kadar Merkel'in ekonomi danışmanlığını yapan Weidmann, Merkel'in bu konuda desteğini alacağından emindi. Ancak Merkel hedef büyüttü ve uzun yıllardan sonra Avrupa Komisyonu Başkanlığı'na bir Almanın oturmasını istiyor. Merkel, Avrupa Merkez Bankası başkanlığı yerine Avrupa Komisyonu ya da Avrupa Konseyi Başkanlığına bir Almanın gelmesini istiyor.

DÖRT KİŞİNİ ADI GEÇİYOR

Dröt ülkenin yarıştığı Avrupa Komisyonu Başkanlığı için dört isim geçiyor. Bunlar Brexit Başmüzakerecisi Fransız Michel Barnier, İrlanda eski Başbakanı Enda Kenny, Finlandiya eski Başbakanı Alexander Stubb ve muhafazakar Halk Partileri (EVP) Grup Başkanı Alman Hıristiyan Birlik partilerinden Manfred Weber. Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Manfred Weber aynı zamanda halk partilerinin liste başı adayı olmaya hazırlanıyor. Komisyon Başkanlığı Weber'in açık hedefi. Ancak Merkel'in Avrupa Komisyonu Başkanlığı listesinde iki aday daha bulunuyor. Biri Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, diğeri ise Merkel'in parti içindeki en güvendiği Ekonomi Bakanı Peter Altmaier.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Koltuk Savaşı Erken Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement