Köyceğiz Sokak Şenlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz Sokak Şenlikleri Başladı

Köyceğiz Sokak Şenlikleri Başladı

Şenliğin açılış törenine, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay, Emniyet Müdürü Sefa Sezer, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

02.09.2013 17:11

Şenliğin açılış törenine, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay, Emniyet Müdürü Sefa Sezer, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede Başkan Erbay'ın yaptığı kısa konuşmanın ardından, yerel folklor ekipleri sahne aldı. Köyceğiz Gölü kenarında kurulan Barış Köyü'nde düzenlenen şenliğe Atina'nın en büyük derneklerinden olan Lissistrati Non Profit Organisation Derneği Genel Başkanı Tasula Semoiloğlu da onur konuğu olarak katıldı.

ÜLKELER KENDİLERİNİ TANITACAK

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, şenliği 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlediklerini kaydetti. Anadolu kültürünü oluşturan folklorla şenliği süsleyerek tanıtacaklarını belirten Karanfiloğlu, Bu seneki programımızın sloganı 'Dünya barışı için el ele.' Bu anlamda Atina'nın en büyük derneklerinden birinin temsilcilerini konuk ediyoruz. Birlikte barış ve dostluk mesajı vereceğiz. Birçok ülkenin giysilerinin yer aldığı sergi açtık. Şenlik alanında ülke stantları da kuruldu. Böylece her ülke kendini tanıtmış olacak dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Şenlikte, Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde kurulan, biri İskoçyalı, 4'ü İngiliz'den oluşan Ölüdenizli Yarenler Grubu sahne aldı. Grup, giydikleri folklorik kıyafetlerle ilerleyen yaşlarına rağmen kıvrak dansları ve Türkçe söyledikleri türkülerle programa renk kattı. İlk olarak Gangnam Style dansı ile gösteri yapan grup, izleyenlerin beğenisini kazandı. Dansın ardından Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı'nı seslendiren grup ayakta alkışlandı. Grup üyesi David Groom, 9 yıldır Ölüdeniz Beldesi'nde yaşadığını ve Türk vatandaşlığına geçerek bu onuru yaşamak istediğini dile getirdi. Groom, Arkadaşlarımla Türk vatandaşı olacağız. Türkiye'yi çok seviyoruz. Türk kültürünü çok seviyoruz. Türkiye benim kalbim. Artık tüm Türkiye'de de Ölüdenizli bir sanatçı olarak anılmak benim ve arkadaşlarım için en büyük mutluluk olacak ifadelerini kullandı. Gece çeşitli etkinliklerle devam etti. Şenlik, 5 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz Sokak Şenlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement