Marmaris'te Köylülere 16 Bin Zeytin Fidanı Desteği - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Köylülere 16 Bin Zeytin Fidanı Desteği

Marmaris\'te Köylülere 16 Bin Zeytin Fidanı Desteği

Marmaris Kaymakamlığı, köylülere alternatif gelir kaynağı sağlanması ve organik tarımı özendirmek için 16 bin zeytin fidanı dağıttı.

13.01.2014 19:28  Güncelleme: 11:04

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, köylülere alternatif gelir kaynağı sağlanması ve organik tarımı özendirmek için 16 bin zeytin fidanı dağıtıldı. Fidanlanlar, 13 köyün muhtarına teslim edildi.

Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde, Muğla İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Marmaris Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne zeytin fidanı alınması için 15 bin lira aktarıldı. Gebze'den Marmaris İlçesi'ne bugün 16 bin Gemlik türü zeytin fidanı getirildi. Bu fidanlar, çağrılan 13 köy muhtarına teslim edildi. Fidanların teslimi için düzenlen törene, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi ve kamu kurum kuruluş daire müdürleri ve ziraat mühendisleri katıldı.

Köylerde organik tarım yapılabilmesi ve orta vadede alternatif gelir kaynağı sağlanması için projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi, "İlk etap olarak 16 bin zeytin fidanını getirerek köy muhtarları aracılığıyla önceden belirlenen köylülerimize dağıttık. Kaymakamlık koordinesiyle amacımız köylerimizde turizme ek olarak organik tarım başlatarak ek gelir sağlamaktır. İlçemizin köylerinde tepe ve yamaçlarda çok boş arazi mevcut. Bu araziler için en uygun ürün zeytin olduğunu belirledik. Önümüzdeki günlerde yapacağımız tespitlerle yetiştirilmesi ucuz ve uygun diğer fidanları belirleyerek köylümüze ek gelir sağlamaya çalışacağız" dedi. Zeytin fidanlarını alan muhtarlar da gelirinin yüzde 90'ını turizmden kazanan ilçenin tarımda geri kaldığını, yapılan çalışmayı desteklediklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Köylülere 16 Bin Zeytin Fidanı Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement