Kremlin, ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararını çatışmaya müdahil olma şeklinde değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Kremlin, ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararını çatışmaya müdahil olma şeklinde değerlendirdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ederken, Almanya'nın Leopard 2 tanklarını, ABD'nin ise 31 adet M1 Abrams tipi tankı Ukrayna'ya göndereceklerini açıklaması Kremlin'de büyük yankı uyandırdı. Kremlin iki ülkenin bu kararına tepkisini "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz." açıklamasıyla gösterdi.

26.01.2023 12:14  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'de başlayan savaş hız kesmeden devam ederken, Almanya'dan dikkat çeken bir karar geldi. Başbakan Olaf Scholz, uzun süredir sevkiyatına karşı çıktığı Leopard 2 tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine onay verdi. İlk etapta, Ukrayna'ya 14 Leopard 2 tankı gönderilecek. Alman hükümeti ayrıca, bu tanklara sahip başka ülkelerin de Ukrayna'ya sevkiyatına izin verecek.

ABD DE TANK SEVKİYATI YAPACAK

Almanya'nın bugün Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya göndermeye karar vermesinin ardından bir hamle de ABD'den geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tipi tank ve 8 adet M88 tank kurtarma aracı göndereceklerini duyurdu. Biden, Abramsların "dünyanın en yetenekli tankları" olduğunu belirterek, 31 Abrams tankının Ukrayna'nın stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söyledi. ABD'nin, Ukrayna birliklerini en kısa sürede eğiteceğini söyleyen Biden, "Tankları için yedek parça ve bakım desteği de vereceğiz. Putin Ukrayna'ya desteğimizin zamanla azalacağını düşündü ama yanıldı. Yanılmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN TEPKİ

Bu gelişmelerin ardından Rusya cephesinden tepki gecikmedi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya tank dahil silah sevkiyatını çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Patruşev de "ABD ve NATO Ukrayna'daki savaşa katılıyor, savaşı uzatmak istiyor" diye konuştu.

Kremlin, ABD ve Almanya\'nın Ukrayna\'ya tank gönderme kararını çatışmaya müdahil olma şeklinde değerlendirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kremlin, ABD ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank gönderme kararını çatışmaya müdahil olma şeklinde değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Murat Adıyaman: Dünya hızla 3. dünya savaşına hazırlanıyor ülkemizde en gelişmiş silahları üretip deneme yapıyor mualefettekilerde her üretime karşı çıkıp heykel üstüne heykel dikip hortuma devam ediyor. 64 69 Yanıtla
  • Abdurrahman Düşüngen: Adım,adım yaklaşıyor. 54 4 Yanıtla
  • Derdo Derdo: Zatene hep öyle olur 0 0 Yanıtla

Advertisement