Küçük Sude Türkiye'yi Ağlattı - Son Dakika
Güncel

Küçük Sude Türkiye'yi Ağlattı

Küçük Sude Türkiye\'yi Ağlattı

Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybeden Buse'nin Cenaze Töreninde, Kız Kardeşi Sude Feryatlarıyla Yürekleri Sızlattı.

23.06.2010 14:31  Güncelleme: 16:52

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ, herkesi üzdü. Dün babasıyla birlikte LYS için Mehmetçik kursuna gidiyordu. Cam kenarında oturan Buse, bomba patlatıldığında babasına siper oldu, can verdi. Babası saldırıdan hafif yaralı olarak kurtuldu. Anne ve babası perişan oldu, küçük kız kardeşi ise babasına sarılarak sık sık ''Buse nerede?'' diye sordu. Buse'nin cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıdlı.

Buse Sarıyağ için İstasyon Camisi'nde yapılan cenaze törenine askerin ve devletin zirvesi katılıyor.

"AĞLAMA BİZ ASKERİZ"

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verildi.

Sarıyağ'ın cenazesi, Elmadağ Devlet Hastanesi morgundan ambulansla alınarak ailesinin Vatan Sokak'taki evine getirildi. Burada dua okunarak Buse için helallik istendi.

Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ile anneannesi Sırma Elber ve akrabalarının cenazeyi son kez görmek istemesi üzerine ambulansın kapısı açıldı, Buse'nin akrabaları Türk bayrağına sarılı tabuta sarıldı. Burada Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ''Nasıl oldu da gittin, beni yalnız bıraktın'' diye ağladı.

Buse Sarıyağ'ın küçük kardeşi Sude ise ''Ablacığım'' diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Buse'nin halası Ulviye Sarıyağ, ''17 yaşında çocuk şehit mi olur? Bu acılar neden yaşanıyor?'' diye tepki gösterdi. Buse'nin anneannesi Sırma Elber ise ''Onu okullara yollayacaktım'' dedi.

Bu sırada, Buse'nin annesi, babası ve bazı akrabaları, sağlık personeli ile askeri görevliler tarafından teskin edildi.

Daha sonra, Buse'nin cenazesi ambulansla ilçe merkezindeki İstasyon Camisi'ne getirildi.

Buse Sarıyağ'ın ailesi kendileri için ayrılan bölüme geçerken ailenin sağlık görevlileri tarafından sürekli kontrol edildiği gözlendi.

Cenaze törenine gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Emniyet Müdür Orhan Özdemir, YARSAV Başkanı Emine Tarhan Ülker, aileye başsağlığı diledi.

Buse'nin cenazesi tören alanına getirilirken annesi Belgin ile babası Ünal Sarıyağ, cenazeyi asker selamıyla karşıladı. Daha sonra, baba Sarıyağ, küçük kızı Sude'yle tabutun önüne geldi ve asker selamını tekrarladılar. Sude'nin ''Ablam benim'' diyerek ağlaması üzerine baba Ünal Sarıyağ, kızını uyararak, ''Biz askeriz, ağlama'' dedi.

Namaz için saf tutulduğu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Orgeneral Başbuğ'a başsağlığı diledi.

Öğle namazının ardından Elmadağ Müftüsü İzzettin Kara cenaze namazını kıldırıldı. Kara, namazdan önce yaptığı konuşmada, Buse'nin daima gönüllerde yaşayacağını söyledi.

Namazın ardından Buse Sarıyağ cenazesinin üzerine annesi ve anneannesi tarafından gelin duvağı serildi.

Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Türk bayrağına sarılı cenaze, ambulansla Elmadağ Yenimahalle Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlıkta bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenaze, dua okunarak, gözyaşları arasında toprağa verildi. Devlet Bahçeli de Buse'nin mezarına toprak attı. Bah

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Sude Türkiye'yi Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement