Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.09.2016 14:43

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çanak, mesajında, bayramların, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu ifade etti.

Yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağının sağlamlaştığını aktaran Çanak, "Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu bize içinde bulunduğumuz kadim medeniyetimizin, milletimize öncülük etmiş Şeyh Edebalilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların, Akşemseddinlerin bıraktığı kıymetli bir mirastır." ifadesini kullandı.

Bu toprakların ruhunda "barış", mayasında "kardeşlik ve dayanışma" olduğuna dikkat çeken Çanak, müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşandığına, müşterek bir inancın paylaşıldığına ve müşterek bir kaderin yaşandığına işaret etti.

Çanak, milletin arasına nifak, kardeşliğe çomak sokulmaya çalışıldığı zamanların da olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Özellikle yakın zamanda FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe kalkışmasını aziz milletimizin verdiği destek ve yardımlaşma ruhu ile aşmayı başardık. 30 yılı aşkın devam eden bir fitne olan bölücü terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmak için hükümetimiz ve göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri kararlılık içindedir. Bu düşüncelerle gerek terörle mücadelede gerekse 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehadet mertebesine ulaşmış şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bu ülkenin bütün çocuklarının neşe içinde bayram kutlamasını, yüzlerinin, gözlerinin gülmesini yürekten diliyorum."

Bolluk ve bereket içinde bir bayram temennisinde bulunan Çanak, Allah'ın, bayram sevincini, birliği ve beraberliği daim kılmasını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement