Kurtarma Ekibinden Örnek Çalışma - Son Dakika
Güncel

Kurtarma Ekibinden Örnek Çalışma

Kurtarma Ekibinden Örnek Çalışma

Bartın'da meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

21.02.2012 19:25  Güncelleme: 11:40

Bartın'da meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Araç içinde sıkışan yaralılar, kurtarma ekibinin örnek çalışması ile kurtarıldı.

Kaza, il merkezi Yenihan mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karabük'ten Bartın istikametine seyir halinde olan Ramazan Demirci (52) yönetimindeki 78 AR 503 plakalı kamyonet, karşı yönden gelen Oğuzhan Özkan (35) yönetimindeki 34 HAN 79 plakalı otomobille çarpıştı. Kamyonet, çarpmanın etkisiyle otomobili metrelerce sürükledi. Otomobil ırmağa düşmekten son anda bir kaya parçası sayesinde kurtuldu. Kazada 34 HAN 79 plakalı otomobilde bulunan sürücü Oğuzhan Özkan (35), Gülçin (30), Eren (12) ve

Zehra Özkan (8) ile 78 AR 503 plakalı kamyonetin sürücüsü Ramazan Demirci (52) yaralandı.

Kaza nedeniyle otomobilde sıkışan yaralılar, Bartın Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Bartın Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi, 112 Acil Servis ekibi, jandarma ve polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen örnek çalışmayla kurtarıldı. AFAD ekibi yoldan aşağıya düşmekte olan ve kaya parçasına tutunan aracı kendi araçlarına çelik halatla bağladı. Daha sonra 112 Acil Servis görevlileri araçta sıkışan yaralılara ilk müdahaleyi yapmak için aracın içine girdi. 112 ekibi yaralılara araç içinde serum taktı. Kurtarma çalışmaları devam ederken 112 görevlileri, yaralıların şuurlarının kapanmaması için uğraştı. Bu sırada AFAD ve ve itfaiye ekipleri de sürücüyü sıkıştığı yerden çıkardı. Ekiplerin bilinçli çalışması sonucunda yaralılar, sıkıştıkları yerden darbe almadan kısa sürede kurtarıldı.

Kurtarma çalışmasının yapıldığı sırada jandarma ve polis ekipleri hiç bir sivili araçların yanına yaklaştırmadı. Yaralılar, ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücü Oğuzhan ve eşi Gülçin Özkan'ın hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurtarma Ekibinden Örnek Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement