Kuruyan Çamlar Masaya Yatırılıyor - Son Dakika
Güncel

Kuruyan Çamlar Masaya Yatırılıyor

Kuruyan Çamlar Masaya Yatırılıyor

Kuruma sebebi 7 üniversiteden 10 konuşmacının katılacağı sempozyum ile masaya yatırılacak.

02.05.2012 10:52

İzmir'in Bergama İlçesine bağlı Kozak Yaylası'nda 2004 yılından bu yana çam ağaçlarında görülen verim kaybı ve kuruma sebebi 7 üniversiteden 10 konuşmacının katılacağı sempozyum ile masaya yatırılacak. Kozak'taki kurmanın ve verim kaybının bilimsel çerçevede yeniden ele alınacağı bu sempozyumda, "Kozak için ne yapılabilir?" sorusu uzman bilim insanları ve akademisyenlerin öncülüğünde yeniden tartışılacak.

Sempozyuma dair bilgi veren Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman, Kozağın yaşadığı ekonomik sıkıntının hat safhalara ulaştığını söyledi. Kahraman, Ege'nin akciğeri olan Kozak'ın yaşadığı durumu görmezlikten gelinemeyeceğini belirterek, "Kozak'ta yaşanan durum konusunda bir bilgi kirliliği var. Bölge halkı çam ağaçlarının neden kuruduğunu, verim kaybına neyin sebep verdiğini bilmediği için tedirgin. En az 3 yıl ağaçlarından verim alamayacak üreticimiz var. Bu nedenle BERTO olarak Kozak'da yaşanan sorunun bir an önce çözüm ve neticeye kavuşmasını istiyoruz. Umarım, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz bu sempozyum Kozak için faydalı olur." dedi.

Sempozyumundan çıkacak sonuçların Bergama Kaymakamlığı ile birlikte TBMM Çevre Komisyonu'na gönderileceği bilgisini veren Kahraman, " Sonuçları zaman kaybetmeden TBMM Çevre Komisyonu'na bir rapor halinde sunacağız. Kısa süre öncede ilçemize gelen komisyonun bu sonuçları en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Bizim onlardan öncelikli talebimiz buranın hava kalitesinin ölçülmesi için aktif hava ölçüm aracı getirilmesi idi. İnşallah bu emeklerimiz nihai sonuca ulaşır." diye konuştu.

Bergama Ticaret Odası ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenleyeceği toplantıya; İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi,Karadeniz Teknik üniversitesi Orman Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, Çankırı Üniversitesi Fen Fakültesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi ile Ege Orman Enstitüsü Araştırma Müdürlüğü'nden oluşan akademisyenler katılacak. Bergama öğretmenevi konferans salonunda düzenlenecek program 3 Mayıs Perşembe günü saat 10.00'da başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuruyan Çamlar Masaya Yatırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement