KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Güncel

KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı

Tatbikatın yapıldığı yurt binası Vali Mustafa Koç'un öğrencileri bilgilendirmesi Öğrenci ve protokol üyelerinin siren çalmasıyla "çök kapan tutun" hareketini yapması Protokol ve öğrencilerin yurt binasını tahliye etmesi Vali Mustafa Koç'un konuşması NİĞDE - Niğde'de Gençlik ve Spor...

09.11.2022 22:31  Güncelleme: 23:15

Tatbikatın yapıldığı yurt binası

Vali Mustafa Koç'un öğrencileri bilgilendirmesi

Öğrenci ve protokol üyelerinin siren çalmasıyla "çök kapan tutun" hareketini yapması

Protokol ve öğrencilerin yurt binasını tahliye etmesi

Vali Mustafa Koç'un konuşması NİĞDE - Niğde'de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarında "deprem anı ve tahliye tatbikatı" gerçekleştirildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez kampüsteki Ömer Halisdemir Yurdunda düzenlenen tatbikata Vali Mustafa Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, Türk Kızılayı Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu ve öğrenciler katıldı.

Senaryo gereği oda, kantin ve koridorlarda depreme yakalanan öğrenciler, siren çalmasıyla önce "çök-kapan-tutun" hareketini yaptı, ikinci sirenle de binadan tahliye edildi.

Vali Mustafa Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından olası bir deprem anında kurumların ortak çalışma kabiliyetini arttırmak, afete dirençli bir toplum oluşturabilmek için 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edildiğini söyledi.

Bu kapsamda çeşitli tatbikatlar yapıldığını belirten Koç, şunları kaydetti:

"İlimizde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 9 yurdumuzda toplam 10 bin 444 öğrenci, personel ve çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız bilinç, duyarlılık kazandı. Her zaman afete hazır olmalıyız. Afet değil, deprem değil, tedbirsizlik ve bilinçsizlik öldürür."

KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement