Lale Karabıyık: "Çocuğun Okula Başlamasıyla Doğrudan Temasa Geçeceği Rehber Öğretmen Birçok Okulda Bulunmamaktadır" - Son Dakika
Güncel

Lale Karabıyık: "Çocuğun Okula Başlamasıyla Doğrudan Temasa Geçeceği Rehber Öğretmen Birçok Okulda Bulunmamaktadır"

Lale Karabıyık: "Çocuğun Okula Başlamasıyla Doğrudan Temasa Geçeceği Rehber Öğretmen Birçok Okulda Bulunmamaktadır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, çocuğun okula başlamasıyla birlikte doğrudan temasa geçeceği rehber öğretmenlerin birçok okulda bulunmadığını belirterek; ilkokullarda 300, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ise 150 öğrenci sayısının altına rehber öğretmen kadrosunun verilmediğine dikkat çekti. Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e “Bakanlığınıza bağlı okullarda kaç rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmaktadır” diye sordu.

02.01.2023 16:05  Güncelleme: 16:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, çocuğun okula başlamasıyla birlikte doğrudan temasa geçeceği rehber öğretmenlerin birçok okulda bulunmadığını belirterek; ilkokullarda 300, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ise 150 öğrenci sayısının altına rehber öğretmen kadrosunun verilmediğine dikkat çekti. Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e "Bakanlığınıza bağlı okullarda kaç rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmaktadır" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, okullarda rehber öğretmen ve psikolojik danışman kadrosunda yaşanan yetersizliği TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Karabıyık, "Çocuğun okula başlamasıyla birlikte doğrudan temasa geçeceği rehber öğretmenleri birçok okulda bulunmamaktadır; çünkü ilkokullarda 300 öğrenci sayısının altına, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında 150 öğrenci sayısının altına rehber öğretmen/psikolojik danışman kadrosu verilmemektedir" ifadesini kullandı.

Karabıyık, Bakan Özer'e şu soruları yöneltti:

"Bakanlığınıza bağlı okul/kurumlarda kaç rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmaktadır? MEB'in kaç rehber öğretmen/psikolojik danışmana ihtiyacı bulunmaktadır? Bu hususta öğrenci sayısına bakılmaksızın her okula en az bir rehber öğretmen/psikolojik danışman ataması yapılacak mıdır? Okulöncesi ve yaygın eğitim kurumlarına rehber öğretmen/psikolojik danışman kadrosu verilecek midir? Bu atamalar şimdiye kadar neden yapılmamıştır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Lale Karabıyık: 'Çocuğun Okula Başlamasıyla Doğrudan Temasa Geçeceği Rehber Öğretmen Birçok Okulda Bulunmamaktadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement