Makedonya'da Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da Hıdırellez Şenlikleri

Makedonya\'da Hıdırellez Şenlikleri

Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali Çalıklı köyünde başladı.

03.05.2014 21:24

Makedonya'nın Valandova Belediyesi'ne bağlı Çalıklı köyünde düzenlenen açılış töreniyle 23. Uluslararası Hıdırellez Bahar Şenlikleri Festivali başladı.

Bölge ülkeleri ve Türkiye'den çok sayıda folklor ekibi ve davetlinin yer aldığı açılış programında, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Valandova Belediye Başkanı Nikolçe Çurlinovski, TİKA Üsküp Program Koordinatörü Teoman Tiryaki, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği Başkanı Tahsin İbrahim ve çok sayıda davetli yer aldı.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, törende yaptığı konuşmada, festivalin Makedonya'daki halklar arası ortak yaşamın bir göstergesi olduğunu bildirdi.

İvanov, ortak geleneklerin yaşatıldığı festivalin uzun yıllar boyunca süreceğini ümit ettiğini dile getirdi.

Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türk dünyasında Hıdırellez'in baharın gelişini müjdelediğini, festivalin Makedonya'nın ortak kültürel mirası olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Türkçe ve Makedonca konuşmasına, yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilen Gyorge İvanov'u tebrik ederek başladı. Sökmensüer, İvanov'un şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Türklere yakın ilgi göstermesini temenni ettiğini söyledi.

TİKA Üsküp Program Koordinatörü Teoman Tiryaki de 23 yıldır düzenlenen festivalin Türk dünyasının kültürünün tanıtımı açısından öneme sahip olduğunu, festivali desteklemekten mutlu olduklarını kaydetti.

Valandova Belediye Başkanı Nikolçe Çurlinovski de 23. kez Çalıklı'dan sevgi ve barış mesajı verdiklerini, belediye olarak Çalıklı'nın çalışmalarını destekleyeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Makedonya, Türkiye, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya'dan gelen folklor ekipleri gösterilerini sundu.

Balkan ülkelerinden yaklaşık 150 güreşçinin katılımıyla düzenlenen güreş müsabakaları da büyük ilgi çekti.

6 Mayıs'a kadar devam edecek festivalde, Hıdırellez adetlerinin tanıtımı, sergiler, tiyatro gösterileri ve konserler gerçekleştirilecek. - Valandovo

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement