Manisa'da 4 Bin 883 Acemi Er Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Manisa'da 4 Bin 883 Acemi Er Yemin Etti

Manisa\'da 4 Bin 883 Acemi Er Yemin Etti

Manisa'da 4 bin 883 acemi er yemin etti İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yaklaşık üç haftalık temel eğitimini tamamlayan uzun ve kısa dönem 4 bin 883 er, ailelerinin katılımıyla düzenlenen törende yemin etti.

10.06.2015 15:37

Manisa'da 4 bin 883 acemi er yemin etti

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yaklaşık üç haftalık temel eğitimini tamamlayan uzun ve kısa dönem 4 bin 883 er, ailelerinin katılımıyla düzenlenen törende yemin etti.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nın Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, yaklaşık üç haftalık temel eğitimden geçen 2 bin 983'ü 1995/2 tertip uzun dönem ve 1900'ü 359'uncu kısa dönem toplam 4 bin 883 acemi er için yemin töreni düzenlendi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Eğitim ve Doktrin (EDOK) Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Özsoy, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile yemin eden acemi erlerin aileleri törene katıldı. Ailelere Türk bayrağı ile bayrak resimli balonlar hediye edildi.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Protokol üyelerinin aileleri ve yemin eden acemi erleri selamlamasıyla tören başladı. Ardından 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nın simgesi sancak yerini aldı. Ardından acemi erler, gruplar halinde yemin ederek ailelerine duygulu anlar yaşattı. Eğitimde başarı gösteren 6 acemi askere, tören sonrası Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, başarı belgesi verdi. Ayrıca oğulları gibi 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapmış olan 40 Mehmetçik babasına, protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verildi. Belge takdim töreninden sonra acemi erler adına bir acemi er, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Törende yaptığı konuşmada askerliğin kutsal bir görev olduğunu ifade eden Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, yemin eden askerlerin ulusun güvenliğine layık olacağına ve Atatürk düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağına inandığını söyledi.

Tören yürüyüşüyle son bulan etkinlikte, aileler ve çocuklarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Törene katılan aileler, kışla yemekhanesinde protokol üyeleriyle birlikte öğle yemeği yedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da 4 Bin 883 Acemi Er Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement