Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Kuruldu

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Kuruldu

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu, alanında ihtisaslaşmış cemiyet, dernek ve birlikleri federasyon çatısı altında bir araya getiriyor Genel Başkan Macit: "Gazetecilik mesleğinin sorunlarını çözmek, uluslararası standartlarda yasal düzenlemeleri yapmak için yola çıktık"

05.02.2014 12:10

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu, alanında ihtisaslaşmış cemiyet, dernek ve birlikleri federasyon çatısı altında bir araya getiriyor.

Federasyonun Genel Başkanı Kenan Macit, yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilik mesleğinin sorunlarını çözmek, uluslararası standartlarda yasal düzenlemeleri yapmak için yola çıktıklarını belirtti.

Medyanın, her geçen gün artan sorunlarının içinden çıkılmaz bir hale geldiğini savunan Macit, "Her sorunun üzerine eğilerek çözüm yollarını zorlayan medyanın, kendi sorunlarının üzerine etkili bir şekilde gidememesi dönemi, Konfederasyonumuz ve üye federasyonlarımızın çalışmaları sonucu son bulacaktır" ifadesine yer verdi.

Macit, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği, Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği, Uluslararası Radyocular Birliği Derneği, Avrupa Gazeteciler Derneği, Medya Konseyi Derneği, Kültür-Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği'nin katılımıyla federasyonun kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Macit, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Magazin Gazetecileri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği, Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği, Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği'nin de yıl içerisinde ise üyelik işlemlerinin tamamlanacağını kaydetti.

-Olağan Genel Kurul

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu'nun Olağan Genel Kurul'u da gerçekleştirildi.

Genel Kurulda, genel başkanlığa Kenan Macit, genel başkan vekilliğine Yıldıray Arslan, genel başkan yardımcılıklarına Namık Durukan, Mehmet D. Özülker, Yusuf Erbaş, Bülent Öztürk ve İbrahim Gürkan Sarı seçildi.

Federasyonun genel sekreteri Osman Akkuş, genel sekreter yardımcısı Erdoğan Güngördü olurken, genel saymanlığa Adnan Haskokar, genel koordinatörlüğüne Vedat Özkeleş getirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement