Memur-Sen'den Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den Anlamlı Ziyaret

Memur-Sen\'den Anlamlı Ziyaret

Memur-Sen'in Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ziyareti.

11.02.2012 14:52

Manisa Eğitim-Bir-Sen olarak Memur-Sen'in Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği için hazırlamış olduğu ziyaret programına katıldık.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Yüksel Ülker Konfederasyona bağlı 11 Sendikanın Manisa Şube Başkanı ile birlikte göreve tekrar seçilen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ülker, bir ve beraber hareket ederek terörü en kısa zamanda yok edeceğiz. Türkiye'nin terörizmden ve onun destekçilerinden çok çektiğini, ancak terörizmi yok edecek iradenin son yıllarda güçlü bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.

Ülker, "İnşallah, bir ve beraber hareket edersek terörü en kısa zamanda yok edeceğiz. Bu irade şu anda ülkemizde var. Bu ülkede bir ve beraber olarak geçmişte olduğu gibi bu günde yaşamaya devam etmek en büyük temennimiz" dedi. Bu ülkede rahat bir şekilde yaşanabiliyorsa şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde olduğunu, ancak şehitlerin ve gazilerin bir takım siyasi hesaplaşmaların dışında tutulması gerektiğine işaret etti. Şehitlerin ve gazilerin üzerinden siyaset yapılmasının ülkeye zarar verdiğini, bu durumun teröristlerin de istediği bir amaç olduğuna dikkati çeken Ülker, şöyle dedi: "Biz her zaman kahraman gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yanındayız. Memur-Sen Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Ne zaman bir ihtiyacınız, sıkıntınız olsa bizi yanınızda bulacaksınız. Sizin sesiniz olmak istiyoruz. Çünkü Memur-Sen nerede bir insanlık dramı, haksızlık, garip-gureba varsa onun yanındadır. Biz her zaman şehit ailelerine ve gazilerimize destek olmayı bir görev saydık" dedi.

"Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş'ta Memur-Sen'in kendilerine verdiği desteği son derece önemsediklerini dile getirdi.

Acıların paylaştıkça azaldığını, sevinçlerin ise paylaştıkça çoğaldığını ifade eden Taydaş, dernek bünyelerinde 250 şehit ailesi ve gazinin olduğu bilgisini verdi. Taydaş, Derneği kimseye muhtaç olmadan kendi kendisine yeten bir konuma getirdiklerini de belirterek, "Burada gazilerimizin bir nevi rehabilitasyonunu yapıyoruz. Şehit ailelerimize destek oluyoruz. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla artık kimseden maddi bir beklenti içinde değiliz" dedi.

Kimsenin şehit ve gaziler üzerinden siyasi prim yapmasına müsaade etmediklerini belirten Taydaş, zaman zaman yapılan bazı mitinglere katılmadıkları gerekçesi ile eleştiriler aldıklarını ancak provokasyona açık bu tür yerlerde olmanın ülkeye yarar getirmeyeceğine inandıklarını dile getirdi.

Taydaş, Hükümetin de son yıllarda Şehit aileleri ve Gazilere önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek, "Hükümetimiz bizim için son yılların en kapsamlı düzenlemelerini yapıyor. Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanımız Fatma Şahin'in talimatı ile bakanlık bünyesinde Şehit Aileleri ve Gaziler Daire Başkanlığı kuruldu. Şimdi de Valilikte Şehit aileleri ve Gaziler Şube Müdürlüğü görev yapıyor. Bizim için çok özenli ve düzenli çalışıyorlar. Birilerinin amacına alet olmak gibi bir düşüncemiz ve amacımız yok. Biz tüm Türkiye'nin şehitleri ve gazileriyiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement