Mersin Barosundan Soma Protestosu - Son Dakika
Güncel

Mersin Barosundan Soma Protestosu

Mersin Barosundan Soma Protestosu

Mersin Barosuna bağlı avukatlar, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasını protesto etti.

20.05.2014 13:56  Güncelleme: 14:06

Mersin Barosu'na bağlı avukatlar, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasını protesto etti.

Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, facianın gerçekleşmesinde sorumlu olan herkesin ceza almasını istedi. Burada avukatlar adına açıklamalarda bulunan Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen, Soma'da yaşananların kaza değil katliam olduğunu savunarak, "Bu katliamdan sonra bölge halkına hukuki yardım ve destek olmak amacıyla oraya giden bir grup meslektaşımıza yapılan uygulamalar hukuk ve insanlık dışıdır. Soma faciası durup dururken olmamıştır. İş güvenliği denetimlerinin gereği gibi yapılmaması, iş güvenliği önlemlerinin tam olarak alınmaması, bölge insanlarının ekonomik olarak madende çalışmaya mahkum edilmeleri bu faciaya yol açmıştır. 3 ay sonra olsaydı bu kaza olmayacaktı diye konuşanlara diyoruz ki neden madeni 3 ay işletmeye kapatmadınız?" diye konuştu.

Yaşam odasının zorunlu hale getirilmiş olması halinde belki de böyle bir katliamın gerçekleşmeyeceğini vurgulayan Antmen, "Bu kadar gözü yaşlı insan kalmayacaktı. Katliam olduğu şirkette çalışan birkaç kişinin günah keçisi seçilmesi ve bütün sorumluluğun bu kişilere atılması kabul edilecek bir durum değildir. Adli süreç başlamış olup artık bu sürecin en iyi şekilde takip edilmesi ve sorumluların tamamının yargı önüne çıkarılarak en ağır bir biçimde cezalandırılması gerekmektedir. Bu bağlamda Soma için adalet, acılı aileler için yaralarına merhem, sorumlular için en ciddi cezalar ve herkes için hukuk istiyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından avukatlar olaysız bir şekilde dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Barosundan Soma Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement