Mersin'de 19 Mayıs'a Alternatif Kutlama - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 19 Mayıs'a Alternatif Kutlama

Mersin\'de 19 Mayıs\'a Alternatif Kutlama

Mersin’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) de aralarında bulunduğu bir grup, resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenlediler.

19.05.2014 14:21

Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) de aralarında bulunduğu bir grup, resmi törenin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla alternatif kutlama töreni düzenlediler.

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi törene katılan bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, resmi törenin ardından 19 Mayıs için alternatif bir kutlama programı düzenlediler. CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile ADD Mersin Şube Başkanı Saadet Bilir'in ayrı ayrı Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu alternatif kutlamaya, İşçi Partisi ve Eğitim-İş Sendikası üyelerinin de aralarında bulunduğu siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

CHP İl Başkanı Faruk Akar, çelenk sunumunun ardından yaptığı açıklamada, 19 Mayıs ruhuna yakışır kutlamalar yapılıncaya kadar alternatif törenler düzenleyeceklerini söyledi. 19 Mayıs 1919 tarihinin, bir milletin bağımsızlığına koştuğu gün olduğunu vurgulayan Akar, "20 Haziran 1938 tarihinde çıkan kanunla bayram olarak kutlanmaya başlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, büyük Ata'nın ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz gençlerimize armağanıdır. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası, büyük Ata'nın bir konuşmasında 'Benim doğum günüm 19 Mayıs'tır' demesinden dolayı Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Ankara'daki 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu kompleksin girişinde 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' diye Büyük Ata'nın veciz sözü yazmaktadır. Biz de geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin hem sağlıklı hem de bilim yolundaki çağdaş Türkiye'nin yöneticileri olmaları için gayret içinde olmalıyız. Onları vatan sevgisi ile donatmalı, bilimin ışığında yetiştirmeliyiz. Güvencemiz olan gençlerimize ayırdığımız zaman, harcadığımız imkan kendi geleceğimize yapabileceğimiz en büyük yatırımdır" dedi.

Gençlere de seslenen Akar, "Sevgili gençlerimiz, bizlerden aldığınız emaneti, sizden sonra gelen nesillere daha da geliştirmiş olarak emanet etmek için gayret etmelisiniz. Bizler sizlerle övünüyor, ülkemizin bugün içinde bulunduğu zor dönemden sizlerin cesareti ve kararlılığıyla çıkacağımızı biliyoruz" diye konuştu.

Alternatif kutlama, ADD Mersin Şube Başkanı Saadet Bilir'in günün önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından olaysız sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 19 Mayıs'a Alternatif Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement