Mesudiye'nin Sorunları Kurultayda Ele Alındı - Son Dakika
Güncel

Mesudiye'nin Sorunları Kurultayda Ele Alındı

Mesudiye\'nin Sorunları Kurultayda Ele Alındı

Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nde düzenlenen Mesudiye Kurultayı'nın 21'ncisi bugün yapıldı.

02.07.2011 15:35

Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nde düzenlenen Mesudiye Kurultayı'nın 21'ncisi bugün yapıldı. Kurultayda konuşan TBMM geçici Başkanı Oktay Ekşi, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlanacağı 2023'te Mesudiye'de 'Dünya Demokrasi Formu' gerçekleştireceklerini belirtti. Mesudiye'nin sorunlarının ele alındığı kurultay, yaklaşık 5 saat sürdü.

Mesudiye İlçesi Belediye Toplantı Salonu'nda bugün düzenlenen Mesudiye Kurultayı'na TBMM geçici Başkanı Oktay Ekşi, Vali Yardımcısı Salih Yüce, AK Parti Ordu Milletvekili Harun Çakır, Mustafa Hamarat, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Mesudiye Kaymakamı Rıza Gençoğlu, Mesudiye İlçe Belediye Başkanı İsa Gül, Mesudiyeliler Derneği Başkanı Salih Erol, Galatasaray Genel Sekreteri Gündüz Özdemir, daire müdürleri, bürokratlar ve yöre sakinlerinden oluşan yaklaşık 250 kişi katıldı. 2 bin 200 nüfuslu ve bin 190 rakımlı Mesudiye İlçesi'deki kurultayda Mesudiyeliler Derneği Başkanı Salih Erol, açılış konuşmasını yaptı. Erol, "Mesudiyenin en büyük gücü eğitimli insanların yetişmiş insan gücünün olmasıdır. Bu heyecan kurultayımızı başlattı. Ben de Mesudiye için ne yapabilirim diye başladı. Bu heyecanlar Topçam barajı ile başlayan en büyük projedir. Dere yolu projesi ile devam etmektedir. Ordu üniveristesi Mesudiye meslek yüksekokulu ile devam etmektedir" dedi.

Oktay Ekşi ise Mesudiye Kurultayı'nın önemine değinerek, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlanacağı 2023'te Mesudiye'de 'Dünya Demokrasi Forumu' gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu proje bizler için, sizler için çok önemli bir proje. Mesudiyelilerin taşın altına ellerini koymaları halinde biz bunu tabii ki başaracağız. Mesudiyeliler Eğitim ve Sağlık Vakfı (MEGEV) Başkanı Muzaffer Ünver benim resmi danışmanım olacaktır. 2023'te Dünya Demokrasi Formu'nu takip edecek, yürütecek arkadaşımızdır" diye konuştu.

Mesudiye İlçesi'nden geçmekte olan Melet Irmağı'nın Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ndeki bir maden ocağı tarafından yıllardır kirletildiğine de değinen Oktay Ekşi, Ordu Valiliği ve diğer kuruluşların buna hassasiyet göstereceğini de belirtti. Ekşi, "Konunun Sivas vilayeti ve yetkilileri tarafından iyi izlenmediği, ciddiyetle mücadelenin sürdürülmediği kanaatindeyim. Yani meselenin Sivas sınırları içerisinde kalan bölümüne buradan çözüm bulmakta hepimiz zorlanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Ordu ilinin suyunu Sivas'taki bir maden ocağı tarafından zehirlenmesini hiçbir yönetimin izin vermeyeceğine inanıyorum. Bunun da merkezi idare tarafından ciddiyetle ele alınarak Sivas'ın aktif devreye sokulması şart olduğunu belirtmek isterim. Yıllardır bu maden ocağından önce yaşayan balıklar, eğer bugün ölüyor ise devlet bin tane uzman göndersin, 10 bin tane rapor üretsin beş paralık değeri olmaz. Çünkü en değerli bilgi gerçeğe dayalı bilgidir" dedi.

Kurultayda Mesudiye'nin en çevreci köyü Bayırköy seçildi. Bayırköy Muhtarı Necati Aydoğan'a plaketini ise CHP milletvekili Süleyman Çelebi verdi.

Köy muhtarları ve halkın sorunlarının dinlenip çözüm yollarının arandığı kurultay, ilçeye yapılacak ve yapılması gereken diğer projelerin tartışılmasıyla devam etti. 21 yıl önce ilk olarak Oktay Ekşi'nin önderliğinde başlatılan ve o günden bu yana her yıl aralıksız Temmuz ayının ilk Cumartesi günü toplanan Mesudiye Kurultayı, Türkiye'nin tek ilçe kurultayı olma özelliği taşıdığı belirtildi. Birçok yatırımın yanı sıra Mesudiye Kurultayı'yla geçen 21 yılda yol, çocuk parkları, oyun alanları, sağlık ocakları, okullar, muhtar ve köyevleri gibi bir çok hizmet ilçe halkının hizmetine sunuldu. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mesudiye'nin Sorunları Kurultayda Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement