MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Koskoca İçişleri Bakanının Sözüne İnanmak Gibi Bir... - Son Dakika
Güncel

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Koskoca İçişleri Bakanının Sözüne İnanmak Gibi Bir...

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Koskoca İçişleri Bakanının Sözüne İnanmak Gibi Bir...

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, Twitter'da Alper Terzioğlu adıyla aileme, Atatürk'e küfreden kişi İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu, Barış Güler'miş iddiası üzerine açıklama yaptı.

23.12.2013 17:39  Güncelleme: 10:00

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, Twitter'da Alper Terzioğlu adıyla aileme, Atatürk'e küfreden kişi İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu, Barış Güler'miş iddiası üzerine açıklama yaptı. Türkkan kendisini İçişleri Bakanı Muammer Güler'in telefonla arayıp 'Benim oğlum böyle birşey yaptıysa ben kafama sıkarım' dediğini bunun karşısında kendisini arayan koskoca İçişleri Bakanının sözüne inanmak gibi bir mecburiyeti olduğunu ve bakan Güler'in Alper Terzioğlu adlı kişiyi kamuoyu önüne çıkartıp deşifre etmesi gerektiğini söyledi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Cuma günü attığı twitlerde, Alper Terzioğlu adıyla Twit atan kişinin, Barış Güler olduğunu açıklamış, Çok sağlam, çok güvendiğim bir kaynağım var. Zamanı gelince ayrıntıları da açıklarım yanıtını vermişti. Bunun üzerine kendisini İçişleri Bakanı Muammer Güler'in telefonla aradığını söyleyen Türkkan konuşmasına şöyle devam etti:

Türkiye bütçe görüşmelerini gölgede bırakacak bir operasyona tanık oldu. Bu operasyonda ortaya çıkan iddialar gerçekten Türkiye'nin 11 senesini özetleyecek iddialardı. 3 tane bakanın oğlunun adının karıştığı yolsuzluk, rüşvet ve skandal gölgesinde geçti bütçe görüşmeleri. Operasyon sırasında bakanların çocukları gözaltına alınırken bir bakanın oğlunun daha önce Twitter'de aktif olan Alper Terzioğlu ismi olduğu şeklinde bir bilgi aldık. Alper Terzioğlu denilen bu şahıs Atatürk'e hakaret eden küfür eden, annesini aşağılayan, benim 13 yaşımdaki kızıma küfreden anneme küfreden MHP, CHP'li her türlü mualif milletvekiline twitterde ağza gelinmeyecek küfürler eden bir adam.Sayın bakanın oğlunun olması o şekilde çıkması beni çok rencide etti."

BAKAN GÜLER'E DURUMU İZAH ETTİM

Bu konuyu twitter hesabından paylaştığını söyleyen milletvekili Türkkan konuşmasını söyle sürdürdü

Bunu ben Twiterden bu bilgi kaynağımın verdiği bilgiyi paylaştım. Aradan geçen bir gün sonra gece yarısı sayın bakan beni aradı. Herhangi bir selam sabah faslına girmeden ' Bu Alper Terzioğlu, Barış Güler diye yazmış kardeşim. Benim oğlum Metris cezaevinde bu adam hala yazıyor. Sen nasıl böyle bir şey söyleyebilirsin' diye konuştu. Bende söylerim çünki gözaltında veya cezaevinde olması o adamın yazıyor olmasına engel değil. Ona da izah ettim. Biz canlı yayındayken zaman zaman twetler yazılıyor. İzleyiciler bize soruyor. 'Siz canlı yayındaysınız nasıl twitt yazıyorsunuzö şeklinde soruyorlar. Onu biz yazmıyoruz danışmanlarımız yazıyor arada. İçişleri Bakanının oğlunun bu hesabı kapat diye verdiği şahıs bu işlerin daha da sıkıntı olabileceğini düşünerek kapatmak yerine benim söylediğimden sonra yazmaya devam etti. dedi.

OĞLUM BÖYLE BİRŞEY YAPTIYSA BEN KAFAMA SIKARIM

Bu durumun bir baba için çok acı olduğunu Bakan Güler'e söylediğini ifade eden Türkkan, Sayın bakan bana çok şok olacağım bir cevap verdi. 'Zaten düşene vurulmaz kardeşim' dedi. Ben düşene vurmadım. Meclis konuşmamda da hiçbir babanın böyle bir gerçekle karşı karşıya kalmamasını diledim. Bunun bir baba için çok acı olduğunu söyledim. Neticede bu masumiyet karinesinin içersinde henüz ispatlanmamış suçlar, görüntüler, yakalanan paralar, deliller ve konuşma tapeleri var ama buna rağmen masumiyet karinesi diyelim. Ben bu konuda bir şey demedim. Neticede diğeri beni bizzat ilgilendiren bir hadise. Sayın bakan benim oğlum eğer böyle bir şey yaptıysa 'Ben kafama sıkarım' dedi. diye konuştu.

KOSKOCA İÇİŞLERİ BAKANIN SÖZÜNE İNANMAK GİBİ BİR MECBURİYETİM VAR

İçişleri bakanının tabiki de doğru söyleyeceğini ve kendisinin de buna inandığını söyleyen Türkkan, Bu sözün üzerine ben Türkiye Cumhuriyetinin koca koca İçişleri Bakanının sözüne inanmak gibi bir mecburiyetim var. O yalan mı söyleyecek koca İçişleri Bakanı tabii ki doğru söylemiştir ve bende inandım. Dün akşamda tekrar ettim. Sayın İçişleri Bakanı için bu adamın kendi oğlu olmadığını ispat etmek sadece iki saatini alır. Başbakana sosyal medyayada hakaret eden adama iki saat içinde polis evine baskın yapıyorsa böyle bir suçlama karşısında sayın bakanın bana bunu söylemek yerine hemen o adamı kamuoyu önüne çıkartıp deşifre etmesi lazım. dedi.

İşin Bakan Güler'e düştüğünü söyleyen Türkkan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer yapmıyorsa o Barış Güler'in, Alper Terzioğlu olduğu iddiasında olduğu bilgi kaynağımın bilgisi geçerli olmuş olur. Sayın bakana düşüyor iş ve şuanda çıkacak emrinde polis var her türlü istihbarat gücü var. Gidip Alper Terzioğlu'nun gerçek kimliğini bulacak onu deşifre edecek kamuoyuna teşhir edecek. Aksi halde sayın bakanla benim bilgi kaynağımın sözleri birbiriyle çelişir halde gitmeye devam edecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Koskoca İçişleri Bakanının Sözüne İnanmak Gibi Bir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement