Kütahya'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Kütahya\'da Mısır\'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Kütahya'da, AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti.

09.04.2014 14:16  Güncelleme: 14:21

Kütahya'da, AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti.

Zafer Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan AK Parti Kütahya Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, darbelerin hakim olduğu bir düzeni reddettiklerini ve idam kararlarını tanımadıklarını söyledi. Bu protestoyla taraflarını belli ettiklerini belirten Özbey, şöyle konuştu:

''Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği bu utanç verici karar hakkında, Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmamak ve cunta yargısını protesto etmek için toplandık. Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen, ilk günden bu yana yılmadan direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz. Aylardır devam eden zulme sessiz kalmayıp, meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit verme pahasına dünyada eşi benzerine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atan Mısırlı kardeşlerimiz, bu yargı zulmüne de teslim olmayacak. Esir alınmış olmasına rağmen teslim olmayı reddedip, izzeti tercih eden Muhammed Mursi gibi Mısır mahkemelerinde yargılanan tüm kardeşlerimiz de darbe yargısına boyun eğmeyerek izzetli duruşun nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Göstermelik mahkemenin dakikalar içinde verilen idam kararlarının büyük çoğunluğunun Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensuplarına yönelik olduğunu gördük. Bu kararın hukuki hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Mısır'daki darbe yönetimine destek veren batılı ülkeler başta olmak üzere bütün ülkeler, bu idamların gerçekleşmesi halinde bu cinayetlerin suç ortağı olacaklardır.''

Giydikleri beyaz gömleklerle temsili idam sehpalarının üzerine çıkıp, ipleri boyunlarına geçiren grup üyeleri, daha sonra idamların durdurulması için vatandaşlardan imza toplandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement