Mısır'ın Park Sorununu Türkler Çözecek - Son Dakika
Güncel

Mısır'ın Park Sorununu Türkler Çözecek

Mısır\'ın Park Sorununu Türkler Çözecek

Türk firmalardan Polaris Park ve İspark, Mısır'ın trafik ve park sorununu çözmek için stratejik işbirliği yaptı.

04.06.2012 08:56  Güncelleme: 10:07

Mısır'da iş yapan Türk firmalarından Polaris Park ve İspark, Mısır'ın trafik ve park sorununu çözmek için stratejik işbirliği anlaşmasını Kahire'de imzaladı.

Dünyanın en büyük metropollerinden olan 17 milyondan fazla nüfusu bulunan Kahire'de trafik sorunun yanı sıra park sorunu da kentte hayatı felç ediyor. Polaris Park ve İspark, Mısır'ın trafik ve park sorununu çözmek için stratejik işbirliği anlaşmasını Kahire'de imzaladı. Anlaşmayı İspark Genel Müdürü Mehmet Çevik ile Polaris Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Özkan imzaladı. İmza töreninde Türkiye'nin KahireBüyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ile Türk-Mısır İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Mısırlı işadamları katıldı. Kahire Valiliğinin önümüzdeki günlerde yapacağı ihalenin bir, iki ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

DHA'ya açıklamalarda bulunan İspark Genel Müdürü Mehmet Çevik "Polaris Grubunun ihalesiyle ilgili bizden nowhov noktasından destek istediler. Bu noktada sözleşmeye geldik. Bu iyi niyet anlaşmasını imzaladık." dedi. Kahire'de büyük park problemi yaşandığını söyleyen Çevik, bu sorunun acil çözülmesi lazım çünkü trafik çok kötü işaretlemeler yok park alanları tamamen caddelere dik olarak yapılmış ve trafiği oldukça aksatan pozisyonda olduğunu ifade etti. Çevik, "Biz İSPARK olarak biz bilgilerimiz paylaşmak üzere buradayız" şeklinde konuştu.

Polaris Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Özkan ise, "İSPARK İstanbul'da yaptığı uygulamayı biz de Kahire'de uygulamak istiyoruz. Burdaki düzensiz park sisteminde çok büyük değişiklik yapıyoruz. Bunun da Kahire halkının daha rahat kendi araçlarına yer bulmayı sağlayacak. Hem araçların hem de güvenlik artacak parklanmayla ilgili sıkışıklığı ortadan kalkmış olacağını" söyledi. Bizim burdaki hedefimiz öncelikle Mısır halkının bu işten kazançlı çıkmasıdır. Biz firma olrak parklanma ile ilgili Mısır valiliğin almış olduğu hiçbir gelirinin olmadığını söyleyen Özkan, "Biz onlara vergi hem bir bedel ödüyerek bu parklanma sorununu çözmüş olacağız" dedi.

2008 yılından itibaren Mısır'ın 6 Ekim şehrinde 3 milyon metrekarelik iki sanayi bölgesi inşaa eden Polaris Parks, ilkini 2010 yılında tamamlanmış, ikincisinin inşaatını ise sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır'ın Park Sorununu Türkler Çözecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement