Muğla'dan Yardım Kampanyalarına Destek - Son Dakika
Güncel

Muğla'dan Yardım Kampanyalarına Destek

Muğla\'dan Yardım Kampanyalarına Destek

Muğla Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği, Suriye halkı için başlatılan kampanyay destek verdi.

10.01.2013 13:13  Güncelleme: 13:33

Muğla Belediyesi ve Muğla Yörük Obaları Derneği, Suriye halkı için başlatılan "Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" kampanyasına giysi, ayakkabı, yorgan, battaniye ve ısıtıcıdan oluşan bir kamyon dolusu yardım malzemesiyle destek verdi.

Belediye ve derneğin katkılarıyla toplanan yardım malzemeleri, Osmaniye'de, Osmaniye Yörükler Derneği tarafından tespit edilen Suriyelilere ulaştırılmak üzere Muğla Kışla Parkı'nda düzenlenin törenin ardından yola çıktı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananlara kayıtsız kalamadıklarını belirterek, "Zorlu kış şartlarında Suriye'de yaşanmakta olan olaylar nedeniyle Türkiye'ye soydaşlarının yanına gelen Türkmenlerimiz var. Onların ihtiyaçları dernekler arası iletişim içerisinde derneğimize bildirilmiş. Yaptığımız toplantıda, özellikle Muğla Dayanışma Merkezi'nde hemşehrilerimizin daha önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere verdiği malzemeler ile Ortaca ve Bayır Belediyesi'nden gelen malzemeler toplanarak paketlendi" dedi.

Amaçlarının yaşanan sıkıntılara ortak olmak olduğuna işaret eden Gürün,

"Toplanan malzemeler Osmaniye'de direk ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Muğla halkı tümüyle Suriye'den mecburi göçe zorlanmış Osmaniye'deki soydaşlarımıza yardımda bulunmak için çalıştı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Osmaniye'de yapılacak tespitlerde başka ihtiyaç sahipleri varsa gerekirse daha geniş bir kampanya yaparak kısa sürede bu yardımı toplayacağız" diye konuştu.

Osmaniye'de kamp dışında evlerde ve ahırlarda yaşam mücadelesi veren bin 500 Türkmen bulunduğunu dile getiren Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçam ise şunları söyledi:

"Osmaniye'deki Yörük Türkmen Derneği bizi aradı. Çok ciddi giysi ve battaniye ihtiyacı olduğunu, yardıma muhtaç Türkmenler olduğunu söylediler. Biz de belediyemizle 400 koli civarında yardım malzemesi topladık. Malzemeleri Osmaniye'de derneğimize ben teslim edeceğim. Derneğimiz orada tespit edilen ailelere malzemeleri dağıtacak. Orada başka ihtiyaç sahiplerini belirleyerek yeni bir kampanya başlatacağız."

Konuşmaların ardından giysi, ayakkabı, yorgan, battaniye ve ısıtıcıdan oluşan 400 koli yardım malzemesinin bulunduğu kamyon, Osmaniye'ye hareket etti.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'dan Yardım Kampanyalarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement