"Nautilus Babamı da Bulsun" - Son Dakika
Güncel

"Nautilus Babamı da Bulsun"

"Nautilus Babamı da Bulsun"

Ege Denizi'nde 16 yıldır naaşı bulunamayan şehit pilot Nail Erdoğan'ın kızı Evrim Erdoğan açıklamalarda bulundu.

14.07.2012 10:13  Güncelleme: 10:15

Ege Denizi'nde 16 yıl önce Yunan savaş uçaklarının attığı füzeyle uçağı düşürülen şehit pilot Nail Erdoğan'ın kızı Evrim Erdoğan, Suriye'de düşürülen uçakta şehit olan pilotların naaşlarını da bulan dünyaca ünlü araştırma gemisi Nautilus'un babasının naaşını da bulmasını istedi.

Suriye tarafından düşürülen uçakta şehit olan iki pilotun naaşını bulan dünyaca ünlü araştırma gemisi Nautilus, Ege Denizi'nde 8 Ekim 1996 yılında Yunan savaş uçaklarının attığı füzeyle düşürülen uçakta şehit olan ve 16 yıldır naaşı bulunamayan F-16 uçağı pilotu Nail Erdoğan'ın ailesi için umut oldu. Şehit pilotun kızı 23 yaşındaki Evrim Erdoğan, devlet yetkililerine seslenerek, Nautilus'un babasını bulmasını istediğini söyledi.

Babası şehit pilot Nail Erdoğan'ın uçağının Yunan savaş uçakları tarafından atılan füzeyle düşürüldüğünü ifade eden Evrim Erdoğan, "Babam 12 yıllık pilottu. 8 Ekim 1996 yılında bu olay meydana geldi. Biz o zaman Balıkesir'de oturuyorduk. Uçak Sakız Adası açıklarında, Ege denizine düştü. Yunanlıların attığı füzeyle vurularak Ege denizine düşürüldü. F-16 savaş pilotuydu babam. Uçak düşürüldükten sonra arama yapıldı. Ama babam bulunamadı. Uçaktaki diğer pilot Osman Çiçek de ağır yaralı olarak kurtuldu. Babamı neden bulamadılar bilmiyoruz. 72 saat gibi bir arama yapılmıştı. Bu süre içinde bulunamayınca arama sonlandırıldı. Biz sadece babamın naaşına ulaşmak istiyoruz. Mezarı olsun istiyoruz. Bizim başka hiçbir isteğimiz yok" dedi.

Dünyaca ünlü araştırma gemisi Nautilus'un babasını da bulmasını istediğini belirten Evrim Erdoğan, "Bu olay olduğunda ben 7 yaşındaydım. Bana belli etmediler. Bir süre sonra ben bunu idrak edebildim. Kardeşim olay olduğunda 3 aylıktı. Dolayısıyla o olaydan sonra medyayı yakından takip ettim. Babamla ilgili bazı haberler çıktı. En son Suriye'de düşen uçağımızda 2 şehit verdik. Onların 1200 metre derinliğinde bulunması bizleri de umutlandırdı. Çünkü babam 400 metre derinlikte ve çıkarılamadı. O zaman bize teknik imkanlar yetersizdi diye söylendi. Ancak şimdi Türkiye çok gelişmiş bir ülke. Teknolojik imkana sahip bir ülke. Nautilus bize destek vermeye hazır. Geminin gelmesi bizim için umut ışığı oldu. Allah'tan o şehitlerimize rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Benim babam da çıkarılsın. Babama mezar istiyorum" şeklinde konuştu.

Henüz bir devlet yetkilisiyle görüşmediğini açıklayan Evrim Erdoğan, "Ama inanıyorum ki, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel bir şekilde destek vereceklerdir. Bize ulaşacaklardır. Çünkü bu olayı aydınlatabilecek kişiler onlar. Bizi babamıza kavuştursunlar. Onun da bir mezarı olsun. Babamı bulsunlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Nautilus Babamı da Bulsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement