Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Nevruz Kutlamaları

Nevruz Kutlamaları

AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca düzenlenen nevruz kutlamalarına 81 ilden partili kadın katıldı.

21.03.2013 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca düzenlenen nevruz kutlamalarına 81 ilden partili kadın katıldı.

Mogan Park'taki etkinlik, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in nevruz ateşini yakmasıyla başladı.

Akşit konuşmasında, 81 ilden etnik kökenleri, inançları gözetilmeksizin Türkiye'nin kadınlarını Ankara'da toplamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Kadınlar istedikleri, bir araya geldikleri zaman bir güç oluşturduklarını, bunu ortaya koymak için toplandıklarını kaydeden Akşit, "Türkiye'nin renkleri burada. Amacımız aynı, birlik, beraberlik içinde, el ele, gönül gönüle nevruzu karşılıyoruz. Biz birlikte Türkiyeyiz diyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılanlar, zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde nevruz ateşinin başında toplandı. Nevruz ateşinden atlayan kadınlardan bazıları zorlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hanımlar Lokalleri'ndeki kurslarda eğitim gören kadınlardan oluşan halk oyunları ekibi de gösteri sundu. Nevruz kutlamasına katılan kadınlar da halk oyunu ekibiyle davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Diyarbakır'dan gelen şehit annesi Aysel Şehitoğlu, gazetecilerin soruları üzerine Ankara'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Kanın durmasını istiyoruz. Barış ve birlik istiyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement