Okullarda Ücretsiz Tiyatro Projesi - Son Dakika
Güncel

Okullarda Ücretsiz Tiyatro Projesi

Okullarda Ücretsiz Tiyatro Projesi

Kukla çocuk tiyatrosunu 35 bin öğrenci ücretsiz izledi.

29.05.2012 14:57

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zambak Yayınları işbirliğiyle sahnelenen ücretsiz tiyatro oyunları İstanbul'da öğrenim gören 35 bin öğrenci tarafından beğeni ile izlendi.İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zambak Yayınları işbirliğiyle hazırlanan okullarda ücretsiz tiyatro projesi tamamlandı. Şubat ayında başlayan 'Alican Minik Seyyah' tiyatro oyunu projesi 4 aylık süreçte 138 kez sahnelendi. Gösterileri okul öncesi ve ilköğretim 1, 2 ve 3'üncü sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 35 bin öğrenci izledi.

Projenin hayata geçirilmesi için düzenlenen protokol töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu projeyle geleneksel kukla tiyatrosunu eğitim aracı olarak kullanıp, çocukların eğitimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Zambak Yayınları Genel Müdürü Bayram Murat ise 'Alican Minik Seyyah' oyununun, İstanbul'un 39 ilçesinde 77 ayrı merkezde sergilendiğini ifade etti. Zambak Kukla Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Papi'nin Maceraları' adlı tiyatro oyununun Türkiye turnesinde bugüne kadar 165 bin öğrenciye ulaştığını hatırlatan Murat; "Tiyatro, ilköğretim okullarında 5-9 yaş arasındaki öğrencilere hitap ediyor. Daha çok çocukların sosyal, duygusal ve ahlaki gelişimine destek vermek için proje üretiyoruz. Ayrıca, iletişim kurabilme, nazik olma, dinleme, konuşma, paylaşma, sorumluluklarını yerine getirme ve yardımsever olma gibi değerler de kazandırılmasını amaçlanıyoruz." dedi. Murat, Zambak Yayınları olarak öğrencilerin ilgisini arttırmak için sosyal projelerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Zambak Çocuk Tiyatrosu 'Alican Minik Seyyah' isimli oyunun finali Şişli Resnevi Niyazibey İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Gösterinin sonunda İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu Zambak Yayıncılık'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Oyunun konusu: Evliya Çelebi'yi çocuklara Alican Anlatıyor

Oyunda, Ali Can adlı karakteri, Evliya Çelebi'yi araştıran bir öğrenciyi canlandırıyor. Bu kapsamda öğrenciler, Evliya Çelebi ve kitabı Seyahatname hakkında bilgi edinmiş oluyor. Oyunda Alican Karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Selim Köksal, çok dikkatli hazırlandıklarını söyledi. Köksal "Prova sürecinde yorgunluk aşamasından geçtik çünkü söz konusu çocuklar olunca hiçbir ayrıntıyı atlamadık. Bu oyun, çocukların gelişiminde çok önemli olacak. Diğer arkadaşlarımla da oynarken çok eğlendik." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Okullarda Ücretsiz Tiyatro Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement