Olimpos'ta Kaya Tırmanışı Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Olimpos'ta Kaya Tırmanışı Şenliği Yapıldı

Olimpos\'ta Kaya Tırmanışı Şenliği Yapıldı

Olimpos'ta, Almanya Alplerde Gezi Derneği ile Kadir'in Ağaç Evleri tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kaya Tırmanışı Şenliği' yapıldı.

03.04.2014 11:36  Güncelleme: 11:35

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı tatil bölgesi Olimpos'ta, Almanya Alplerde Gezi Derneği ile Kadir'in Ağaç Evleri tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kaya Tırmanışı Şenliği' yapıldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan 'Kaya Tırmanışı Şenliği'ne Almanya, Belçika, Avusturya ve Türkiye'den yaklaşık 50 kişi katıldı. İki gün süren etkinlikte dağcılar, Olimpos'ta yer alan 400'e yakın tırmanış rotasını kullandı. Kadir'in Ağaç Evleri'nin sahibi Kadir Kaya, Almanya Alplerde Gezi Derneği ile ortak düzenledikleri bu etkinlikle Alman outdoor sporu ile ilgilenen sporcuları bölgeye çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kadir Kaya, "Bilindiği gibi Avrupa'da özellikle kış aylarında eksi derecelere düşen aşırı soğuklar nedeniyle outdoor sporcularının bu sporu yapması zorlaşmakta. Bizim, daha ılımlı iklimimiz sayesinde onlara çeşitli alternatifler sunma imkanımız olacak. Bu tür etkinliklere destek çıkıldığı takdirde, Olimpos'ta turizm sezonu 12 ay devam eder ki bundan hem işletmeciler hem de ülke turizmi kazançlı çıkar" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olimpos'ta Kaya Tırmanışı Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement