"Onuru Varsa İstifa Etsin Demiştim" - Son Dakika
Güncel

"Onuru Varsa İstifa Etsin Demiştim"

"Onuru Varsa İstifa Etsin Demiştim"

Kılıçdaroğlu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu'na atanan Mümtazer Türköne'nin istifasını değerlendirdi.

05.01.2012 15:05  Güncelleme: 15:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu'na atanan Mümtazer Türköne'nin istifasını, "Atanmasından sonra Atatürk'e bakış tarzı itibarıyla o görevi yapamayacağını, onuru varsa istifa etmesi gerektiğini söylemiştim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu'na atanan Mümtazer Türköne'nin istifasını, "Atanmasından sonra Atatürk'e bakış tarzı itibarıyla o görevi yapamayacağını, onuru varsa istifa etmesi gerektiğini söylemiştim. İstifa etti. Cumhurbaşkanlığı makamı umarım rahatlamıştır" şeklinde yorumladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'den ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Mümtazer Türköne'nin istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir soruya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

"Atanmasından sonra Atatürk'e bakış tarzı itibarıyla o görevi yapamayacağını, onuru varsa istifa etmesi gerektiğini söylemiştim. İstifa etti. Cumhurbaşkanlığı makamı umarım rahatlamıştır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement