Orhan Hakalmaz, Fıstık Festivalinde Sevenleri İle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Orhan Hakalmaz, Fıstık Festivalinde Sevenleri İle Buluştu

Orhan Hakalmaz, Fıstık Festivalinde Sevenleri İle Buluştu

"9. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamının ikinci günüde sahne alan ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz Gazianteplilere güzel bir gece yaşattı.

20.09.2014 13:00  Güncelleme: 13:01

Festival Park'ta sahneye çıkan Hakalmaz, Türk Halk Müziği'nin sevilen türkülerini sevenleri için söyledi. Kalabalık bir dinleyici grubunun bulunduğu konser alanında seyirciler zaman zaman sanatçıya eşlik etti.

Romanya, Endonezya, Gürcistan, KKTC, Rusya, Taşköprü, Lefkoşa, Mekedonya, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen yöresel halk dansları topluluklarının gösterilerinin ardından sahneye çıkan Hakalmaz, sevenlerini şarkılarıyla coşturdu.

ŞAHİN, HALAYA RENK KATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de izlediği konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şahin, bir ara çekilen halaya eşi İzzet Şahin ile birlikte girerek festivali renklendirdi.

Konserin ardından katkılarından dolaylı Hakalmaz'a Antepfıstığı maketinden oluşan plaket, yine Gaziantep'e özgü kutnu kumaşından yapılmış bir kaşkol hediye eden Şahin, marka kentte marka sanatçıları buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Gazianteplilerin bu tür organizasyonlara layık olduğunu belirten Şahin, kendilerini kırmayarak Gaziantep'e gelen Orhan Hakalmaz'a teşekkür etti.

Hakalmaz'ın Türk Halk Müziği'ne Neşet Ertaş ile büyük katkı verdiğini ifade eden Şahin, Hakalmaz'ın türküleri Barak Havası niteliğinde okumasının Gazianteplileri sevindirdiğini kaydetti.

Böyle bir festivalde konser vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz ise, Gazianteplilerle kendisini bir araya getiren Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orhan Hakalmaz, Fıstık Festivalinde Sevenleri İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement