Oy Kullandığım Sandıktan Ne Oy Çıktı? - Son Dakika
Güncel

Oy Kullandığım Sandıktan Ne Oy Çıktı?

Oy Kullandığım Sandıktan Ne Oy Çıktı?

Dün Türkiye'de 50 milyon seçmen, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri için oyunu kullandı. Seçim sonuçlarının tamamına yakınının açıklanmasından sonra milyonlarca vatandaş, "Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

25.06.2018 15:18  Güncelleme: 15:54

Türkiye, tarihi bir seçim gününü daha geride bıraktı. Dün saat 08.00'da başlayan oy verme işlemleri, akşam 17.00'a kadar sürdü. Türkiye genelinde 50 milyon civarında seçmen oy kullanırken seçmenler, "Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

SEÇMENE BÜYÜK KOLAYLIK

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından geliştirilen sistem ile seçmenler, TC kimlik numaraları ile oy kullandıkları sandıktan kime kaç oy çıktığını görebiliyorlar.

Sorgulama yapmak için

CUMHUR İTTİFAKI ZAFERLE AYRILDI

Türkiye tarihinde yeni bir sayfa açan 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde sandıktan zaferle ayrılan Cumhur İttifakı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında cumhurbaşkanı seçildiği seçimlerde elde ettiği yüzde 51.79'luk oranını yüzde 52 seviyesine çıkardı. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ise yüzde 30.6 seviyesinde oy aldı.

Milletvekili seçimlerinde AK Parti ile MHP'nin toplam oy oranları yüzde 53.65 oldu. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden oluşan Millet İttifakı ise yüzde 33.96 seviyesinde oy aldı.

Son Dakika Güncel Oy Kullandığım Sandıktan Ne Oy Çıktı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement