Özbek Öğrenciler Özbekistan'ı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Özbek Öğrenciler Özbekistan'ı Anlattı

Özbek Öğrenciler Özbekistan\'ı Anlattı

KİSA tarafından düzenlenen Ülke Tanıtım Günleri'nin ikincisi Kocaeli Fuarı'nda bulunan Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirildi.

20.12.2012 16:24  Güncelleme: 16:18

Özbekistan Ülke Tanıtım Günü'nde Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören Özbek öğrenciler Raim Safiev ve Aziza Khudayberdieva ülkelerini farklı ülkelerinden gelerek Kocaeli'de eğitim gören öğrencilere anlattı. Oldukça eğlenceli geçen programda Özbekistan hakkında bilgiler verilirken Özbekistan'la ilgili merak edilen sorular da cevap buldu.

MİSFİR ÖĞRENCİLER KENTLE KAYNAŞACAK

Programa KİSA Başkanı Mehmet Baydemir'in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Sevcan Kutlu ve Yunus Emre Yıldırım ile Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, Kocaeli Üniversitesi'nde yaklaşık 700 öğrenci bulunduğunu hatırlatarak misafir öğrencilerin kentle kaynaşması amacıyla programlar düzenlediklerini söyledi.

26 ARALIK ARNAVUTLUK ÜLKE TANITIM GÜNÜ

Ülke Tanıtım Günleri'nin birbirine çok yakın olan kültürleri kaynaştıracağını belirten Baydemir, "İlk olarak 30 Kasım Cuma günü Türkiye ve Kocaeli'yi misafir öğrencilerimize anlattık. Bugün de Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Özbek öğrencilerimiz ülkelerini anlatacaklar. Önümüzdeki hafta, 26 Aralık Çarşamba günü, Arnavut öğrencilerimiz yine Sivil Toplum Merkezi'nde saat 19.00'da ülkelerini tanıtacaklar. Amacımız kardeş olarak bildiğimiz ya da adını hiç duymadığımız ülkeler hakkında bilgi sahibi olmak ve ortak çalışmalar yürütmektir" şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

4-5 Mayıs 2013 tarihlerinde Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenleyeceklerini vurgulayan Baydemir, "Bu programımızda belirleyeceğimiz merkezi bir alanda ülke stantları kuracağız. Bu stantlarda ülkelere özgü kıyafetler, eşyalar olacak. Yerel müziklerin çalacağı stantlarda duracak olan öğrencilerimiz ülkeleri hakkında merak edilen sorulara cevap verecekler. Farklı bir çalışma olacak. Renkli görüntülere sahne olacak programımızda farklı kültürler bir araya gelmenin keyfini yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

KITALAR ARASI FUTBOL TURNUVASI

Öte yandan her hafta sonu misafir öğrencilerle futbol maçı yaptıklarını belirten Baydemir, "Kıtalar arası futbol turnuvasını ikinci dönemin başında başlatmayı planlıyoruz. Afrika, Orta Doğu, Kafkasya, Balkanlar, Orta Asya ve Asya'dan gelen öğrencilerimiz futbol turnuvasında karşılaşacaklar" dedi.

MİSAFİR ÖĞRENCİLER EVLERDE AĞIRLANIYOR

Bir yandan da Kocaelililerle misafir öğrencileri bir araya getirdiklerini söyleyen Baydemir, misafirperver Kocaelililerin öğrencileri evlerinde ağırlayarak ikramlarda bulunduklarını belirtti. Misafir öğrencilerin evlerinden kilometrelerce uzakta olduğunu söyleyen Baydemir, öğrencilerin ortalama beş yıl kalacakları Kocaeli'de sıla hasreti çekmemeleri için çabaladıklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özbek Öğrenciler Özbekistan'ı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement